Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 23:32 Czw 24 Kwi 2014


Ciekawe pomysły rolników
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 19, 20, 21  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piootr



Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 1825
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 12:15 Wto 31 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

interesuje podobno z siatki dobre wychodzą sąsiad brał odemnie siatke i jakoś wiertarką robił
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4040
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 09:47 Wto 31 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Interesuje kogoś maszyna do robienia powrozów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
piootr



Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 1825
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 22:24 Czw 19 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tył to można troche zwęźić ale na przednim moście to nic nie da rady zrobić i tak wystaje za koła ja 1014 miałem rozstawionego jak szóstki na 1800 mm
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4040
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 22:19 Czw 19 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko że jeszcze jest za szeroki. Surprised
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
piootr



Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 1825
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 22:13 Czw 19 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myśle że z tym kabrio to niema większego problemu pare minut i jest
mieli tak zrobione w jednym gospodarstwie bo też im sie nie mieścił
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4040
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 21:59 Czw 19 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najpierw musiałbym zrobić z 914 kabrio Very Happy tam gdzie mam płytką ściółkę nuszę używać ciapka na głębokiej to tylko 914+tur rewelacja.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
piootr



Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 1825
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 20:20 Czw 19 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak będziesz miał bele z tyłu to sporo popchasz

to 914 nie wypychasz gnoju

Jeśli chodzi o podnośnik to kiedyś w top agrar w wynalazkach rolników było opisane jak chłop sobie dorobił zawieszenie z przodu i czepiał na nim pług do odśnieżania było ono przy małym zetorze chyba 7211
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4040
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 20:07 Czw 19 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

piootr napisał:
Grześ napisał:
Robił ktoś przedni podnośnik u ciapka. Zastanawiam się jak to zrobić mocowanie juz opracowałem ale nie wiem zabardzo jakie ramiona, tłok itp.


a do czego ma ci służyć ten podnośnik przy c 330

mam szufle do usuwania obornika z tyły ciągnika i chce przełożyć na przód bo za wolno idzie. Z tyłu chciałem założyć jaiś szybko sprzęg i mieć do wożenia kiszonki taką szuflę albo takie 2 rogi do wożenia balotów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
piootr



Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 1825
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 19:59 Czw 19 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grześ napisał:
Robił ktoś przedni podnośnik u ciapka. Zastanawiam się jak to zrobić mocowanie juz opracowałem ale nie wiem zabardzo jakie ramiona, tłok itp.


a do czego ma ci służyć ten podnośnik przy c 330
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4040
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 19:52 Czw 19 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Robił ktoś przedni podnośnik u ciapka. Zastanawiam się jak to zrobić mocowanie juz opracowałem ale nie wiem zabardzo jakie ramiona, tłok itp.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
tomb2



Dołączył: 16 Maj 2005
Posty: 222
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 21:42 Sro 18 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A umnie wszystko lux chodzi i w zimie remontów nie robie Wink Wole na wisone posiedzieć w cieple tydziń niż teraz w mrozie Embarassed
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grzesio



Dołączył: 17 Paź 2005
Posty: 131
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 21:35 Sro 18 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja muiszę skończyć kapitalkę 3512, ale czekam aż mrozek trochę puści,a na dodatek sesja się zbliza Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Dawid19



Dołączył: 02 Sty 2006
Posty: 153
Skąd: woj. Dolnośląskie

PostWysłany: 21:29 Sro 18 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tez nie patrze na mroz tylko chce zrobic kapitalke IMT:P pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
piootr



Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 1825
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 20:58 Sro 18 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grześ napisał:
No a jak byś zrobił jak z miałem rozpalasz z góry i sam się pali w dół. Ale co do szczegółów to się nie orientuję.

/edit
Cisza w temacie nic nie kombinujecie zimą. Ja rozmyslam co jak by zrobić. Nie nawidzę jak klucze do rąk przymarzają więc zimą odpoczywam. Very Happy


Ja nie patrze na mróz tylko robie kapitalke bizonowi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4040
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 19:16 Sro 18 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No a jak byś zrobił jak z miałem rozpalasz z góry i sam się pali w dół. Ale co do szczegółów to się nie orientuję.

/edit
Cisza w temacie nic nie kombinujecie zimą. Ja rozmyslam co jak by zrobić. Nie nawidzę jak klucze do rąk przymarzają więc zimą odpoczywam. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
adam



Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 128

PostWysłany: 21:46 Wto 10 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Slyszalem że nalezy przerobic palenisko ale niewiem czy chodzi o jakies wstępne spalanie czy morze dozowanie z zasypu zeby nie zasypac całego paleniska?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adam



Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 128

PostWysłany: 21:42 Wto 10 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam zębca i na jęczmieniu jest problem z rzpalaniem niewiem morze więcej tlenu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4040
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 21:39 Wto 10 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam napisał:
Czy koś opala zborzem i jeśli tak to czy trzeba przerabiać piec od centralnego.

Ja próbowałem w miałowcu pół na pół z miałem ale capiło spalonym ciastem. Jakaś różnica trudno powiedzieć tylko raz próbowałem pszenżytem. Podobno owies lepiej się pali ale go nie mam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
adam



Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 128

PostWysłany: 21:35 Wto 10 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy koś opala zborzem i jeśli tak to czy trzeba przerabiać piec od centralnego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pawela56



Dołączył: 09 Lis 2005
Posty: 76
Skąd: Podlaskie

PostWysłany: 21:37 Czw 5 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grześ napisał:
Cisza Panowie w tym temacie ktoś nie paniętam kto zakłada do 330 wspomaganie może opisze wszystko i wstawi tu chętnie poczytam.


Niedaleko mnie mieszka gość który założył sobie wspomaganie, fajna sprawa, założył servo pod kierownice, wyrzucił jeden drążek kierowniczy i zrobił ukł kieroczniczy podobnie jak w 60, tz ze jednym drązkimem struje się dwoma kołami, a na tym drązku jest zamontowany siełownik, jest spreżkone z servo i pompą olejową. ma to przy turze i kręci się paluszkiem:) I jeszzcze założył kierownice od Opla:) W tej samej C-330 ma dodatkową pompe oleju i dodatkowy rozdzielacz 3 sekcyjny, pompa jest zamontowana na WOM jesto ona chyba od Trolla, jako zbiornik oleju zastosował zbiornik powietrza od chamulcówSmile ma na tórze 3 sekcje i pomyka tym w jakimś tam chlewiku, nie musi ręcznie:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Dawid19



Dołączył: 02 Sty 2006
Posty: 153
Skąd: woj. Dolnośląskie

PostWysłany: 18:11 Czw 5 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spoko.jak zrobisz juz to przeslij mi bo ciekawi mnie ten patent...no i oczywiscie sie przyda]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
oli007



Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 454

PostWysłany: 16:19 Czw 5 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ale do krzyżaka musisz wyjść... a to robisz w kilka sekund i z ciągnika... W tym cały sęk... Centralnik też można zawsze skręcićRazzRazz A fotki jeszcze nie mam... Zrobie to przed oraniem bo wymieniam siłownik z agregatu z hydropaku na większy a stary będzie mi służył jako centralnik...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dawid19



Dołączył: 02 Sty 2006
Posty: 153
Skąd: woj. Dolnośląskie

PostWysłany: 14:35 Czw 5 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oli jak mozesz to wyslij mi fotke na warzywek1@wp.pl.ja tez mam taki problem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Farmer z Turza



Dołączył: 05 Lis 2005
Posty: 44
Skąd: Turze

PostWysłany: 11:27 Czw 5 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

olli to wystarczu przykręcić krzyżak i pług bdziesz miał w górze bez tak jakiś siłowników.A jeśli podczas orania coś takiego występuje to skręcam krżyżak i automatycznie też musze skręcić tą śrubę na prawym ramieniu( wiesz o która mi chodzi)bo jak nie skręcę to przód pługa będzie głęboko szedł.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
szymon
Gość





PostWysłany: 23:42 Sro 4 Sty 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Są do kupienia takie hydrauliczne łączniki centralne. Dobra sprawa ale droga jesli sie kupuje fabryczny. Ale czasem warto.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 16 z 21

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach