Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 08:03 Wto 21 Paź 2014


Fasola
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Produkcja roślinna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fort 1234



Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 38
Skąd: OKOLICE CHEŁMA

PostWysłany: 10:41 Czw 4 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak by ktoś miał ochotę kupić fabryczny sprzęt do ścinania i młócenia fasoli z pokosów .http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=es&u=http://www.gitesa.com/&ei=PXvSTK7HCIWC4QazuMWUDw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBwQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dgitesa%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dqlw%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26prmd%3Div firma nazywa się Gitesa i znajduje się prawdopodobnie w Ameryce południowej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
piotrek200



Dołączył: 16 Wrz 2009
Posty: 104
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 20:59 Pią 24 Wrz 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok. 2 t ale zależy jaki rok.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jkxx



Dołączył: 23 Wrz 2010
Posty: 4

PostWysłany: 09:20 Czw 23 Wrz 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,jaki plon z hektara mozna uzyskac z jasia tyczkowego???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jkxx



Dołączył: 23 Wrz 2010
Posty: 4

PostWysłany: 09:20 Czw 23 Wrz 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,jaki plon z hektara mozna uzyskac z jasia tyczkowego???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rolnik27



Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 3
Skąd: Hrubieszów

PostWysłany: 19:41 Czw 22 Lip 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W dominatorze 88 obroty na młócarni po zmniejszeniu do minimum na przekładni bezstopniowej są wciąż za duże a zmniejszenie obrotów silnika nie jest możliwe bo wtedy wszystkie czujniki się włączają i w kabinie cała konsola miga i pipczy. Problem polego na tym jak zminiejszyć obroty młócarni jeszcze bardziej, czy ktoś ma jakieś propozycje? A oże ktoś wie jak to zrobić?
Co do wysypu ziarna to my robiliśmy w poprzednim kombajnie tak że wyjmowaliśmy łańcuch z elewatora i otwieraliśmy ślimak prowadzący do elewtora pod kombajnem, wtedy fasola leciała do skrzyni z podwieszonwj pod kombajnem a z tej skrzyni jedna osoba musiał na bierząco szuflować fasole na przyczepe jadącą obok.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
romeooo



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 100
Skąd: okolice Zamościa

PostWysłany: 08:11 Czw 22 Lip 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No obroty wytrząsaczy zwiększyć by dobrze go wytelepało młocarni zmniejszyć by nie biło. a rzepak do Bodaczowa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maskin



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 1067
Skąd: Płd.-Wsch.

PostWysłany: 21:04 Sro 21 Lip 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sorki Embarassed zwiększyć obroty wytrząsaczów... tylko trzeba uwazac zeby pozniej nie dodac gazu Cool ... a tak na marginesie to gdzie rzepak sprzedawales?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
romeooo



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 100
Skąd: okolice Zamościa

PostWysłany: 20:26 Sro 21 Lip 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maskin a na jakich obrotach młocarni młócisz fasole, a jak zmniejszysz obroty wytrząsaczy to będzie dobrze wytelepywać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maskin



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 1067
Skąd: Płd.-Wsch.

PostWysłany: 20:14 Sro 21 Lip 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

musisz zwolnic wytrząsacze i zwiększyc wiatr... ot i cała filozofia... a jak rozwiązales problem wysypu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rolnik27



Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 3
Skąd: Hrubieszów

PostWysłany: 07:28 Sro 21 Lip 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam dominatora 88s, to jest to samo co dominator 98. Chcialbym się dowiedzieć co konkretnie trzeba zrobić żeby nim młucić fasole, chodzi mi o maszyne bo sprawę z hederem i wysypywanie ziarna mamy rozwiązaną. A może ktoś wie kto ma przerobiony taki kombajn z okolic Hrubieszowa i Tyszowiec, żeby można było zobaczyć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maskin



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 1067
Skąd: Płd.-Wsch.

PostWysłany: 22:46 Nie 18 Lip 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mieszkasz w takim rejonie ze co drugi ma przerobiony kombajn... a poza tym dominatorów jest na peczki... okresl sie dokladniej jkaiego masz i co chcesz przerobic...
a z innej beczki... chodzą słuchy ze fasole pryskamy srodkami na buraki... stosuje ktos takie rozwiązania?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rolnik27



Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 3
Skąd: Hrubieszów

PostWysłany: 07:14 Sro 14 Lip 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś może wie jak przerobić claasa dominatora na fasole?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Pirgreg



Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 124

PostWysłany: 20:37 Pią 25 Cze 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak jest z zapylaniem fasoli , czy jest wiatropylna czy owady muszą
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sendar



Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 286

PostWysłany: 09:57 Czw 27 Maj 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,

Ostatnio przeglądając internet trafiłem na fajny serwis z bezpłatnymi ogłoszeniami rolniczymi. Więc jak chcecie sprzedać lub kupić jakąs maszynę rolniczą to polecam:

http://targ.rolniczy24.pl

dużo ogłoszeń
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
piotrek200



Dołączył: 16 Wrz 2009
Posty: 104
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 20:38 Nie 9 Maj 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zaprawiam Oxafunem + Dursban
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzysiekb37



Dołączył: 22 Paź 2006
Posty: 96

PostWysłany: 15:55 Nie 9 Maj 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czym zaprawialiście fasole?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maskin



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 1067
Skąd: Płd.-Wsch.

PostWysłany: 20:13 Nie 25 Kwi 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pewnie mozna... miejsca w ziemi starczy dla obu Very Happy
jak gesto siejecie? bo zdania sa podzielone od 16 do 25 cm w rzedz Laughing ie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
piotrek200



Dołączył: 16 Wrz 2009
Posty: 104
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 21:34 Czw 22 Kwi 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki, ale już kupiłem.
Można Treflan łączyć z Dursbanem? Czy lepiej oddzielnie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maskin



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 1067
Skąd: Płd.-Wsch.

PostWysłany: 18:58 Czw 22 Kwi 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja ci moge sprzedac.... Laughing

no i jak tam siewy? ja moze jutro jak pogoda pozwoli...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
piotrek200



Dołączył: 16 Wrz 2009
Posty: 104
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 18:42 Nie 11 Kwi 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś wie gdzie w okolicach Hrubieszowa można dostać materiał siewny jaśka karłowego???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mano



Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 37
Skąd: Z LHR

PostWysłany: 18:55 Sro 24 Mar 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakie nawozy i ile azotu stosujecie przed siewem.
I czy stosowaliście Nitraginę ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fort 1234



Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 38
Skąd: OKOLICE CHEŁMA

PostWysłany: 06:55 Pią 19 Mar 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

very sory leśniakos za pomyłkę ale w okolicach wiśniowa będzie brzmieć lepiejjeszcze raz przepraszam za błąd
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lesniakos



Dołączył: 01 Lis 2008
Posty: 57
Skąd: pow hrubieszowski

PostWysłany: 19:01 Czw 18 Mar 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w mojej okolicy areał uprawy fasoli tez prawdopodobnie wzrośnie o 100 %
ale cena na przyszły sezon będzie nie tylko zależeć od areału zasiewu ale od takich cyników jak pogoda ,kurs walut i co ciekawe areału zasiewu fasoli na Ukrainie która ostatnimi czasy zaczyna nam robić niezłą konkurencje .A w odnośni do postu forta 1234 to nie jestem z wiśniowa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG WP Kontakt
mano



Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 37
Skąd: Z LHR

PostWysłany: 17:30 Czw 18 Mar 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludzie i po co te nerwy wystarczy że człowiek się denerwuje jak słyszy cenę fasoli ja jeszcze nic nie sprzedałem liczę na lepsze ceny, tylko czy będą? Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maskin



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 1067
Skąd: Płd.-Wsch.

PostWysłany: 07:31 Czw 18 Mar 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przeczytaj sobie dokladnie posty o czym pisalismy oswiecony logiku Exclamation Exclamation Exclamation , albo niech ktos powie o czym bo ja juz nie mam slow
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Produkcja roślinna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 7 z 13

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach