Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 16:54 Pią 1 Sie 2014


Wszystko o Massey Ferguson
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 347, 348, 349  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
proMateusz



Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 153
Skąd: Pajęczno

PostWysłany: 14:50 Czw 19 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A gdzie on dokładnie się znajduje? Bo nie mogę go znaleźć :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mf3085



Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 461
Skąd: Wielkopolska, Kalisz

PostWysłany: 14:21 Czw 19 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nic się nie popsuje, ja rozłączyłem ten fioletowy kabel tak jak kiedyś pisał na forum Gustlik i wszystko działa dobrze i ciągnik jedzie 40km/h
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
marek mf



Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 219
Skąd: LUB

PostWysłany: 13:55 Czw 19 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poco ci odblokowywać jeszcze co zepsujesz daj sobie spokój z tym
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
proMateusz



Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 153
Skąd: Pajęczno

PostWysłany: 20:53 Sro 18 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wie ktoś może jak to jest z tą blokadą prędkości w serii 61XX? Da sie to jakoś odblokować? Ktoś kiedyś pisał że trzeba odłączyć fioletowy kabel (gdzie on sie znajduje?). Albo wyjąć bezpiecznik ale wtedy nie ma się półbiegów. Tylko czy to bezpieczne?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
viceroy



Dołączył: 04 Lis 2011
Posty: 34

PostWysłany: 11:01 Pon 16 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po dłuzszej jexdzie na pole, tez na mortyzacji po odblokowaniu na polu nieda sie opuścic maszyny, trzeba kilka razy wysiadac i pouszczac przyciskiem mechanicznym. Gdzie i w którym to miejscu sie zawiesza cos i moze wiecie jak to naprawić?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzysiekziolo



Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 68

PostWysłany: 09:50 Nie 15 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już działa. Włączyłem WOM i pomogło. Wszystko ruszyło. Ale dzięki za podpowiedź.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Gustlik



Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 517
Skąd: Ustroń - też na granicy

PostWysłany: 07:34 Nie 15 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

potrzymaj go na 1-2 min na około 1500 RPM powinno pomócWink (pompą trochę ci przepuszcza pewno i słabo zaciąga) no albo nie siadł ci filtr?Smile i powietrze ciągnie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
krzysiekziolo



Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 68

PostWysłany: 18:53 Czw 12 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam koledzy. W moim MFie 2685 wymieniłem filtr hydrauliki i stała się rzecz straszna, gdyż nie działa nic co jest związane z hydrauliką. Podejrzewam, że się gdzieś zapowietrzyło. Tylko pytanie jak to odpowietrzyć?? Szczerze mówiąc nawet nie wiem gdzie jest zamontowana pompa hydrauliczna. Proszę o jakiekolwiek wskazówki, bo ciągnik jest unieruchomiony, a czas orać już. Dodam, że oleju mam między max a min, wiec chyba nie jest, źle, co??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
jahooo



Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 219
Skąd: Lubelskie - Krasnystaw

PostWysłany: 19:32 Wto 10 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przypuszczam, że obrotomierz bierze sygnał z alternatora, jeśli jest elektroniczny i tym tropem bym poszedł, może poleciały diody sygnałowe w alternatorze ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Zolwik1990



Dołączył: 06 Sty 2012
Posty: 42
Skąd: Piotrków

PostWysłany: 14:20 Wto 10 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mf3085 miałeś rację to była wina alternatora ale pojawiły się jeszcze dwa problemy otóż nie działa mi obrotomierz a robiłem naprawę alternatora a czytałem że to właśnie on ma wpływ na obrotomierz i jeszcze nie działają mi światła mijania z tyłu i po środku czy spaliły się bezpieczniki? Bo z przodu działają normalnie. Jeżeli by kto miał opis po kolei bezpieczników to bym był wdzięczny za podesłanie na adres zolwik1990@onet.pl.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dabaz



Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 17
Skąd: Wielkopolska

PostWysłany: 21:07 Nie 8 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zolwik1990 napisał:
I jeszcze jeden problem otóż jak zapalę ciągnik to cały czas świeci mi się kontrolka od ładowania i nie działa mi podnośnik czy jest to wina alternatora? Czy może elektrozawór się zaciął?


U mnie od zakupu od 5 lat tak lekko chodzi i nic się nie dzieje więc chyba to ok.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rolnick007



Dołączył: 12 Mar 2013
Posty: 31

PostWysłany: 22:13 Pią 6 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapraszam na http://targ.rolniczy24.pl/ darmowy portal z ogłoszeniami rolniczymi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Zolwik1990



Dołączył: 06 Sty 2012
Posty: 42
Skąd: Piotrków

PostWysłany: 21:29 Pią 6 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki mf3085 jutro sprawdzę Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mf3085



Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 461
Skąd: Wielkopolska, Kalisz

PostWysłany: 19:52 Pią 6 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zolwik1990 napisał:
I jeszcze jeden problem otóż jak zapalę ciągnik to cały czas świeci mi się kontrolka od ładowania i nie działa mi podnośnik czy jest to wina alternatora? Czy może elektrozawór się zaciął?

Pewnie w alternatorze szczotki się skończyły.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
pirat 22



Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 26
Skąd: świętokrzyskie

PostWysłany: 19:31 Pią 6 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

panowie w mf 3090 dzwignia zmiany biegów a-b jak prawidłowo powinna działać lekko przechodzić z a na b i odwrotnie czy z pewnym oporem?U mnie chodziła sztywno i dziś coś sie jej stało że bez rzadnego oporu przechodzi i jest taka lużna;/ Dodam że mechanicznie ciągnik działa bez zarzutu ale coś jest nie tak czy mógł ulec uszkodzeniu ten siłownik co przełącza te biegi ? Pomóżcie bo nie wiem jak sie za to zabrać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Zolwik1990



Dołączył: 06 Sty 2012
Posty: 42
Skąd: Piotrków

PostWysłany: 19:25 Pią 6 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I jeszcze jeden problem otóż jak zapalę ciągnik to cały czas świeci mi się kontrolka od ładowania i nie działa mi podnośnik czy jest to wina alternatora? Czy może elektrozawór się zaciął?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzysiek_z_2006



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 12
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 20:26 Sro 4 Wrz 2013    Temat postu: MF 6255 Odpowiedz z cytatem

Witam. Planuję zamontować układ pneumatyczny w moim 6255. I tu pojawia się pytanie czy ma ktoś może taki ciągnik z pneumatyką, gdzie jest zamontowana sprężarka, może jakieś zdjęcia, może schemat instalacji?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Zolwik1990



Dołączył: 06 Sty 2012
Posty: 42
Skąd: Piotrków

PostWysłany: 08:44 Sro 4 Wrz 2013    Temat postu: Massey ferguson 3085 Odpowiedz z cytatem

Witam koledzy mam taki problem z mf 3085 otóż jak silnik się rozgrzeje zdarza mi się że napęd sam potrafi się włączyć w czasie jazdy, najgorsze jest to że włącza się na drodze przy dużej prędkości. Co to może być?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ramzessik



Dołączył: 13 Cze 2010
Posty: 60

PostWysłany: 12:56 Pon 2 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tekmie napisał:
ramzessik napisał:
Panowie, potrzebuje katalogów jakie tylko wyszły do MF 6150, czy jest ktoś w stanie podesłać na poczte ?
Witam.A ten link nie wystarczy http://www.hjallerupmaskinforretning.dk/oversigt-fil.aspx?path=%2fMassey+Ferguson%2fTraktor


Dzięki :]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzysiekziolo



Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 68

PostWysłany: 09:22 Pon 2 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki koledzy. Sprawdzę to z tym schłodzeniem, ale raczej na pewno to będzie wina głowiczki. Tak podejrzewałem, ale dziękuję wszystkim za wypowiedzi na ten temat. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
koseś



Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 304
Skąd: nidzica

PostWysłany: 05:58 Pon 2 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie rozumiem o co ci chodzi ? Pompy wtryskowe rotacyjne mają to do siebie że w skutek z użycia tracą szczelność wewnętrzną i po rozgrzaniu dodatkowo metal się rozszerza . Wystarczy pompę schłodzić i na 100% będzie wiadomo czy to jest wina głowicy pompy .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kris01



Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 373

PostWysłany: 20:33 Nie 1 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

koses czy ty co nie pomieszal?


przeplywomiez jak w mojm 3115 jest z lewej strony nad pompo paliwowo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
koseś



Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 304
Skąd: nidzica

PostWysłany: 18:25 Nie 1 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na nieszczelną głowicę w pompie wtryskowej jest prosty test ,czyli schłodzić rozgrzaną pompę przez polanie wodą i jeśli po tym odpali to głowica do wymiany .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1413
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 14:43 Nie 1 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ramzessik napisał:
Panowie, potrzebuje katalogów jakie tylko wyszły do MF 6150, czy jest ktoś w stanie podesłać na poczte ?
Witam.A ten link nie wystarczy http://www.hjallerupmaskinforretning.dk/oversigt-fil.aspx?path=%2fMassey+Ferguson%2fTraktor
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
krzysiekziolo



Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 68

PostWysłany: 11:05 Nie 1 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A gdzie ten przepływomierz jest?? Bo ja chyba go nie mam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 347, 348, 349  Następny
Strona 7 z 349

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach