Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 14:56 Czw 28 Maj 2015


Agrifirm
Wszystko o Massey Ferguson
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 264, 265, 266 ... 350, 351, 352  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mariusz20082008



Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 16

PostWysłany: 07:31 Sro 30 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy jak przełączasz tym włącznkiem, który słuzy do podnoszenia i opuszczania to pali ci sie odpowiednia kontrolka (chociaz którakolwiek z nich)


nie zawsze sie palą kontrolki ale czasami jest tak że się pali tak jak trzeba a puźniej nie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
rafik256



Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 180

PostWysłany: 00:33 Sro 30 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mariusz20082008 napisał:
witam ma problem z podnośnikiem w mf 3070 niechce podnosić się i opuszczać co jest przyczyną i wałek przekaźnika nie chce się załączyć na początki kręci się i zatrzymuje się podpowiedzcie jak rozwiązać ten problem


A czy jak przełączasz tym włącznkiem, który słuzy do podnoszenia i opuszczania to pali ci sie odpowiednia kontrolka (chociaz którakolwiek z nich)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jacekzukowo



Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 15

PostWysłany: 23:52 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zawór regulujący ciśnienie jest ok (180Mpa) na złączkach w stanie gdy wszystko wyłączone też jest ok(0Mpa) natomiast pompa i tak ciężko pracuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
cwerg1



Dołączył: 01 Wrz 2007
Posty: 40
Skąd: śląsk

PostWysłany: 22:09 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacekzukowo napisał:
witam mój znajomy ma mf 3060 problem ma z hydraulikom rozwalił już 3 pompę wciągu 6 miesięcy dla mnie wygląda to tak że pompa pracuje pod obciążeniem non stop po odpaleniu głośno wyje .Może ktoś coś pomoże


A sprawdzał zawór bezpieczeństwa który jest w pokrywie razem z pompą
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG WP Kontakt
erdem



Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 881
Skąd: pow.Lubelski

PostWysłany: 22:08 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacekzukowo napisał:
witam mój znajomy ma mf 3060 problem ma z hydraulikom rozwalił już 3 pompę wciągu 6 miesięcy dla mnie wygląda to tak że pompa pracuje pod obciążeniem non stop po odpaleniu głośno wyje .Może ktoś coś pomoże

Pozatym wszystko działa poprawnie?
Moze ma dźwignie od hydrauliki zewnetrznej włączoną i idzie cały czas ciśnienie na szybkozłaczki Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Jacekzukowo



Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 15

PostWysłany: 20:44 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam mój znajomy ma mf 3060 problem ma z hydraulikom rozwalił już 3 pompę wciągu 6 miesięcy dla mnie wygląda to tak że pompa pracuje pod obciążeniem non stop po odpaleniu głośno wyje .Może ktoś coś pomoże
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
jan222



Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 266
Skąd: łódzkie

PostWysłany: 20:34 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odnośnie podnośnika:
- może Ci ten pstryczek od podnoszenia zaśniedział (miałem tak, WD40 i jest cacy)
- lub może masz zapowietrzone siłowniki (również miałem ten problem podnosił jak dodałem gazu)
- co do wałka WOM u mnie jak włączyłem wałek to się kręcił, ale mogłem go zatrzymać ręką (czyli elektrozawór od hamulca działał) nie działał elektrozawór, który załącza WOM. Szukałem i znalazłem przyczynę zepsuty włącznik. Tyle, że ja mam włącznik już inny, bo dopatrzyłem się, że takie włączniki od WOM mają te nowsze wersie MF (nie mam tej wajchy tylko taki włącznik obrotowy) on mi czasami szwankuje muszę go wymienić, ale na razie mi się nie chce Smile
Ale tak w ogóle to sprawdź bezpośrednio tymi przyciskami od elektrozaworów przy deklu z lewej strony ciągnika za tylnym kołem, jeżeli będzie podnosił to problem gdzieś z elektryką (może ten pstryczek) jeżeli słabo lub w ogóle to może faktycznie zapowietrzony układ. Więcej pomysłów nie mam, wypowiedzi oparłem na moim doświadczeniu może to coś pomoże Smile

pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal w



Dołączył: 08 Wrz 2007
Posty: 15
Skąd: kuj-pom

PostWysłany: 19:55 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="mariusz20082008"]Nie świeciła sie kontrolka od ciśnienia oleju ? tylko poprostu przestało wszystko działać? Nie było opiłków w filtrze oleju ? Niektórzy handlarze zakładają regenerowane pompy olejowe a one tak jak mówisz pochodzą kilka mtg i szlak ich trafia.Być moze nadal masz zapowietrzone uklady.sprawdź czy działa ci podnośnik na tym podnoszeniu awaryjnym po lewej stronie ciagnika za kołem.
- kontrolka raczej nie świeciła się
- nagle przestało wszystko chodzić
- w filtrze opiłków raczej nie było ,tylko olej taki szary był jak myliśmy ropą filtr to puźniej był taki osad na dole wiadra
A SPRAWDZAŁEŚ ŁADOWANIE - MUSI ZGASNĄĆ KONTROLKA WTEDY EHR SIE ZAŁĄCZY ALBO PODNIEŚĆ LUB OPUSCIC RĘCZNIE PRZY ELEKTROZAWORACH OD PODNOŚNIKA
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ferguson255



Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 1
Skąd: Łukowica

PostWysłany: 19:48 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Pytanie dotyczące naklejki. Odpowiedz z cytatem

Witam!
Ostatnio nabyłem Fergusona 255 z 1990 roku. Chcę go wyremontować przed wiosną. W związku z tym mam pytanie, czy może mi ktoś wysłać zdjęcie, lub link do zdjęcia z naklejką z tabelą prędkości, która znajduje się w tym ciągniku najczęściej na prawym błotniku? Nigdzie nie mogę jej znaleźć.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mariusz20082008



Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 16

PostWysłany: 17:08 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie świeciła sie kontrolka od ciśnienia oleju ? tylko poprostu przestało wszystko działać? Nie było opiłków w filtrze oleju ? Niektórzy handlarze zakładają regenerowane pompy olejowe a one tak jak mówisz pochodzą kilka mtg i szlak ich trafia.Być moze nadal masz zapowietrzone uklady.sprawdź czy działa ci podnośnik na tym podnoszeniu awaryjnym po lewej stronie ciagnika za kołem.
- kontrolka raczej nie świeciła się
- nagle przestało wszystko chodzić
- w filtrze opiłków raczej nie było ,tylko olej taki szary był jak myliśmy ropą filtr to puźniej był taki osad na dole wiadra



Nie rozumiem jak EHR nie masz właczonego? tzn wogóle ci nie działał? a ten włącznik od WOM to tylko naciskałeś czy trzymałeś go wciśnietego cały czas

tam jst taka wajcha do przodu włańczsz do tyłu wyłańczasz i są tam przyciski tam gdzie się włąńczaja wziełem tam palca wsadziłem i trzymałem ,zakręc się i zachwile zatrzyma [/url][/list][/quote][/code]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Jacek1036



Dołączył: 26 Gru 2006
Posty: 68

PostWysłany: 16:59 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Panowie mam problem z hamulcami w swoim MF 3070. Po dłuższym postoju zapowietrzaja mi sie hamulce. I zauwazylem ze scieka olej z tego wezyka co idzie od pompek do rozdzielacza. Co moze byc przyczyna??? Prosze o pomoc. Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
erdem



Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 881
Skąd: pow.Lubelski

PostWysłany: 14:03 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie świeciła sie kontrolka od ciśnienia oleju ? tylko poprostu przestało wszystko działać? Nie było opiłków w filtrze oleju ? Niektórzy handlarze zakładają regenerowane pompy olejowe a one tak jak mówisz pochodzą kilka mtg i szlak ich trafia.Być moze nadal masz zapowietrzone uklady.sprawdź czy działa ci podnośnik na tym podnoszeniu awaryjnym po lewej stronie ciagnika za kołem.
Cytat:
EHR nie jest właczone , a przekażnik to ja palcem przyciskałem ten przycisk tam gdzie się załańcza przekaźnik i włączy sie i zachwile zatrzyma
Nie rozumiem jak EHR nie masz właczonego? tzn wogóle ci nie działał? a ten włącznik od WOM to tylko naciskałeś czy trzymałeś go wciśnietego cały czas?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mariusz20082008



Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 16

PostWysłany: 10:59 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do wałka to moze nie łaczy ci ten elektrowłącznik który wlańcza dźwignia. Włącz wałek przyciśnij do elektrowłącznika i przytrzymaj dźwignie może to pomoże.
Co do podnośnika to jeśli dopiero go kupiłeś to mozesz nie wiedzieć ze na EHR jest zabezpieczenie transportowe tak że sprawdź czy pokretło na EHR nie jest ustawione na symbolu kłudki.



kupiłem go jakieś 2 -3 miechy tamu i jak przywieźliśmy ciągnik to pochodził 2 mth i w szystko się zblokowało tur nie chodził ,kierownicą nie dało się pokręcić ,hamulców nie było , włek przestał się kręcię ipodnośnik przestał podnosić . a puźniej wymieniliśmy olej w skrzyni i filtr oleju taki duży po prawej stronie za kołem i tur zaczoą chodzić hamulce odpowietrzyliśmy i kierownica chodzić zaczeła i teraz jest problem z tym podnośnikiem i przekaźnikiem .

EHR nie jest właczone , a przekażnik to ja palcem przyciskałem ten przycisk tam gdzie się załańcza przekaźnik i włączy sie i zachwile zatrzyma
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
erdem



Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 881
Skąd: pow.Lubelski

PostWysłany: 09:40 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mariusz20082008 napisał:
witam ma problem z podnośnikiem w mf 3070 niechce podnosić się i opuszczać co jest przyczyną i wałek przekaźnika nie chce się załączyć na początki kręci się i zatrzymuje się podpowiedzcie jak rozwiązać ten problem
Co do wałka to moze nie łaczy ci ten elektrowłącznik który wlańcza dźwignia. Włącz wałek przyciśnij do elektrowłącznika i przytrzymaj dźwignie może to pomoże.
Co do podnośnika to jeśli dopiero go kupiłeś to mozesz nie wiedzieć ze na EHR jest zabezpieczenie transportowe tak że sprawdź czy pokretło na EHR nie jest ustawione na symbolu kłudki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mariusz20082008



Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 16

PostWysłany: 06:30 Wto 29 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam ma problem z podnośnikiem w mf 3070 niechce podnosić się i opuszczać co jest przyczyną i wałek przekaźnika nie chce się załączyć na początki kręci się i zatrzymuje się podpowiedzcie jak rozwiązać ten problem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
szczewko



Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 237
Skąd: pomorze srodkowe

PostWysłany: 17:18 Pon 28 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najlepiej jak nie bedziesz jezdził w ogóle.ja miałem podobny przypadek w JD ale mi rozwaliło koła zebate w zwolnicy bo mój brat załozył na przod za duzo obciazników i koło przyblokowało.rozbieraj most bo jak rozpie...... do konca to cały most ci rozerwie i wtedy bedzie problem.jesli chodzi o koszty to do mojego na oryginalnych czesciach wychodziło cos 6 tys za jedna zwolnice (3 koła zebate 3 łozyska i jeden wałek)u ciebie pewnie mechanizm roznicowy pocharatało wiec koszty moga byc podobne.mi te koła dorabiał tokarz i zapłaciłem 600 pln i od 4 lat chodzi bez zarzutu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 17:12 Pon 28 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

można tak z tym jeździć, bo tucze się , ale dlaczego tucze się tylko jak napęd na przód włączę? jak to najtaniej naprawić?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Yool



Dołączył: 22 Maj 2006
Posty: 46
Skąd: woj. śląskie

PostWysłany: 11:00 Pon 28 Sty 2008    Temat postu: Re: napęd Odpowiedz z cytatem

pawel1991 napisał:
ale od czego się tak zrobiło? wcześniej tego nie było



pawel1991 napisał:
to chyba jest od tej pory jak włączyłem blokadę na 4 koła i jechałem na niej nie tylko prosto ale także przy skręceniu bo nie wiedziałem że to jest blokada, czy coś od tego mogło się stać? jak tak to co? proszę o odpowiedź


No właśnie od skręcania na blokadzie. Choć te frezy dosyć często siadają w tych wałkach. Dobrze że cały wałek się nie ukręcił Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 10:44 Pon 28 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale od czego się tak zrobiło? wcześniej tego nie było
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mikruss



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 129
Skąd: Ostrów Wlkp.

PostWysłany: 10:06 Pon 28 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak jak wczesniej napisali, frezy na przednim ataku, w miejscu gdzie walek idący od skrzyni zachodzi na wałek wychodzący z napędu przedniego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 19:45 Nie 27 Sty 2008    Temat postu: Re: napęd Odpowiedz z cytatem

pawel1991 napisał:
witam, czemu jak włączę napęd na przód w MF 3070 i jadę to coś szczela, stuka? co jest tego przyczyną? proszę o odpowiedzi


to chyba jest od tej pory jak włączyłem blokadę na 4 koła i jechałem na niej nie tylko prosto ale także przy skręceniu bo nie wiedziałem że to jest blokada, czy coś od tego mogło się stać? jak tak to co? proszę o odpowiedź
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mariuszc_2007



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 8

PostWysłany: 12:29 Nie 27 Sty 2008    Temat postu: Re: napęd Odpowiedz z cytatem

[quote="krzych22"][quote="pawel1991"]witam, czemu jak włączę napęd na przód w MF 3070 i jadę to coś szczela, stuka? co jest tego przyczyną? proszę sprawdz frezy na wałku atakującym w przodzie , tam gdzie łączony jest tuleją frezowaną.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
krzych22



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 162

PostWysłany: 21:12 Sob 26 Sty 2008    Temat postu: Re: napęd Odpowiedz z cytatem

pawel1991 napisał:
witam, czemu jak włączę napęd na przód w MF 3070 i jadę to coś szczela, stuka? co jest tego przyczyną? proszę o odpowiedzi

Sprawdź krzyżaki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 20:37 Sob 26 Sty 2008    Temat postu: napęd Odpowiedz z cytatem

witam, czemu jak włączę napęd na przód w MF 3070 i jadę to coś szczela, stuka? co jest tego przyczyną? proszę o odpowiedzi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jacek1036



Dołączył: 26 Gru 2006
Posty: 68

PostWysłany: 21:50 Sro 23 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Czy ktos moze mi powiedziec z jaka właściwą siłą powinna byc przykrecona głowica w MF 3070??? Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 264, 265, 266 ... 350, 351, 352  Następny
Strona 265 z 352

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach