Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 02:42 Pią 1 Sie 2014


Wszystko o Massey Ferguson
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 264, 265, 266 ... 347, 348, 349  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
łukasz.j



Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 64

PostWysłany: 19:38 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie ja kupiłem ten traktor z popsutym ręcznym. A wymieniałeś te tarczki? Drogie są, Pod tym deklem jest dostęp i można je spokojnie wymienić??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ka_mil



Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 167
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 18:37 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W 3645 z lewej strony jest taki dekiel w skrzyni. Odkręca się go(po spuszczeniu oleju) i widać ręczny hamulec(takie tarczki i dociski) i tam jest regulacja. Nie wiem jak jest w Twoim modelu. Jak jeździłeś na ręcznym to mogły się te tarczki spalić i trzeba je wymienić
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
łukasz.j



Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 64

PostWysłany: 17:19 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

proszę o pomoc, w moim MF 6170 nie działa hamulec ręczny. Linka jest dobra sprawdzałem. Jak można go naprawic jest gdzieś podciąganie? Z góry dziękuje
Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2717
Skąd: wlkp

PostWysłany: 16:42 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

panowie ściągał ktoś z was blokadę ze skrzyni biegów w 3635? skrzynia 32 wersja bez komp , wie ktoś który czujnik odłączyć?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzych22



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 162

PostWysłany: 19:25 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Re: mf Odpowiedz z cytatem

pawel1991 napisał:
no można dorobić, ale nie jest to tania rzecz, więc jak ktoś wie to proszę o pomoc (numer lakieru na kabinę i maskę w MF 3070)


Jeśli masz malować tylko jakiś widoczny element to najlepiej dorobić lakier bo oryginalny i tak będzie miał inny odcień
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lufa13



Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 168
Skąd: Cieszyn

PostWysłany: 19:23 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Re: mf Odpowiedz z cytatem

pawel1991 napisał:
no można dorobić, ale nie jest to tania rzecz, więc jak ktoś wie to proszę o pomoc (numer lakieru na kabinę i maskę w MF 3070)





czerwona farbe dorobili na całego mf za 70zł było tego 1litr
więc to raczej niejest drogie moim zdaniem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 19:15 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: mf Odpowiedz z cytatem

no można dorobić, ale nie jest to tania rzecz, więc jak ktoś wie to proszę o pomoc (numer lakieru na kabinę i maskę w MF 3070)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lufa13



Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 168
Skąd: Cieszyn

PostWysłany: 18:52 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Re: mf Odpowiedz z cytatem

pawel1991 napisał:
proszę o pomoc, jaki jest numer lakieru na kabinie oraz na masce w ciągnikach MF 3070, bo pasuje zaprawek trochę porobić? z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich użytkowników ciągników massey ferguson




taki wielki problem jest wziasc po elemencie i dorobic lakier przeciez tak samo dorabia sie lakier do samochodów Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 18:24 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: mf Odpowiedz z cytatem

proszę o pomoc, jaki jest numer lakieru na kabinie oraz na masce w ciągnikach MF 3070, bo pasuje zaprawek trochę porobić? z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich użytkowników ciągników massey ferguson
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 494
Skąd: podlasie

PostWysłany: 14:40 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miron napisał:
danekbu napisał:
mam wielki kłopot z pompą w ladowarce MF 8937. Czy ktos może rozbierał pompę 2 stopniową takie 2 pompy jedna za drugą. W moim przypadku olej leje się w miejscu gdzie te pompy są połączone.

możliew że niezadziałał ci zawór przeciążeniowy pompy i poszły oringi

ta fotka będzie lepsza
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 494
Skąd: podlasie

PostWysłany: 14:23 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

danekbu napisał:
mam wielki kłopot z pompą w ladowarce MF 8937. Czy ktos może rozbierał pompę 2 stopniową takie 2 pompy jedna za drugą. W moim przypadku olej leje się w miejscu gdzie te pompy są połączone.

możliew że niezadziałał ci zawór przeciążeniowy pompy i poszły oringi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 494
Skąd: podlasie

PostWysłany: 13:53 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

erdem napisał:
Jacek1036 napisał:
Do Erdem: Jak mozesz to podaj mi swojego e-mailia to wyslalbym Ci te fotki??? Pozdrawiam

Wysłałem ci na pm

wrzuć te fotki na strone
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
danekbu



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 27

PostWysłany: 12:56 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam wielki kłopot z pompą w ladowarce MF 8937. Czy ktos może rozbierał pompę 2 stopniową takie 2 pompy jedna za drugą. W moim przypadku olej leje się w miejscu gdzie te pompy są połączone.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
danekbu



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 27

PostWysłany: 12:49 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacek1036 napisał:
Ma turbine i ma ona troche luz na smigielku ale czy od tego by dymil w odme od razu po zapaleniu na bialo i bral duze ilosci oleju jak w kolektorze sa ilsoci ale sladowe???

A filtr powietrza i przewody do kolektora ssącego są OK. Bo zanieczyszczone powietrze to najczęstrza przyczyna zurzycia gniazd i pirścieni.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 11:10 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: mf Odpowiedz z cytatem

proszę o pomoc, jaki jest numer lakieru na kabinie oraz na masce w ciągnikach MF 3070, bo pasuje zaprawek trochę porobić? z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich użytkowników ciągników massey ferguson
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 10:04 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: mf Odpowiedz z cytatem

proszę o pomoc, jaki jest numer lakieru na kabinie w ciągnikach MF 3070? z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich użytkowników ciągników massey ferguson
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
erdem



Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 882
Skąd: pow.Lubelski

PostWysłany: 09:44 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacek1036 napisał:
Do Erdem: Jak mozesz to podaj mi swojego e-mailia to wyslalbym Ci te fotki??? Pozdrawiam

Wysłałem ci na pm
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Jacek1036



Dołączył: 26 Gru 2006
Posty: 67

PostWysłany: 09:21 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do Erdem: Jak mozesz to podaj mi swojego e-mailia to wyslalbym Ci te fotki??? Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
erdem



Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 882
Skąd: pow.Lubelski

PostWysłany: 01:12 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacek1036 napisał:
Witam. Zdjalem dzis glowice od swojego MF 3070 i mam pare pytan. Otóz po zdjeciu kolektora ssacego byly w nim slady oleju, po wyjeciu wtryskow byly one cale mokre w oleju itp... Dodam ze silnik dymil nawet na zimnym silniku i bral pokazne ilosci oleju. Czy to znaczy ze glowica jest do roboty??? Pozdrawiam

Jęsli zdjołeś głowice to sprawdź progi na cylindrach jeśli sa bardzo wyczuwalne to masz silnik do roboty , być moze masz popękane pierscienie na którymś cylindrze ale to musisz sam ocenić a jeśli nie miałeś z tym stycznoiści to zaptyaj jakiegoś mechanika który to oceni ,Na odległość przy takiej informacji cieżko jest co kolwiek powiedzieć.Może masz mozliwość wklejenia przynajmniej zdjec ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Jacek1036



Dołączył: 26 Gru 2006
Posty: 67

PostWysłany: 21:11 Sob 12 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ma turbine i ma ona troche luz na smigielku ale czy od tego by dymil w odme od razu po zapaleniu na bialo i bral duze ilosci oleju jak w kolektorze sa ilsoci ale sladowe???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
krzych22



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 162

PostWysłany: 20:47 Sob 12 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacek1036 napisał:
Witam. Zdjalem dzis glowice od swojego MF 3070 i mam pare pytan. Otóz po zdjeciu kolektora ssacego byly w nim slady oleju, po wyjeciu wtryskow byly one cale mokre w oleju itp... Dodam ze silnik dymil nawet na zimnym silniku i bral pokazne ilosci oleju. Czy to znaczy ze glowica jest do roboty??? Pozdrawiam


Niewiem czy ten silnik ma turbine bo jerzeli tak to trzeba by ją sprawdzić, ale skoro masz głowice na wierzchu to wyjmij jeden zawór ssący i sprawdź jego stan szczegulnie czy luz na prowadniku nie jest zbyt duży.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jacek1036



Dołączył: 26 Gru 2006
Posty: 67

PostWysłany: 20:27 Sob 12 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Zdjalem dzis glowice od swojego MF 3070 i mam pare pytan. Otóz po zdjeciu kolektora ssacego byly w nim slady oleju, po wyjeciu wtryskow byly one cale mokre w oleju itp... Dodam ze silnik dymil nawet na zimnym silniku i bral pokazne ilosci oleju. Czy to znaczy ze glowica jest do roboty??? Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 20:10 Sob 12 Sty 2008    Temat postu: mf 3070 Odpowiedz z cytatem

proszę o pomoc, jaki jest numer lakieru na kabinie w ciągnikach MF 3070? z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich użytkowników ciągników massey ferguson
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ppp16



Dołączył: 29 Sie 2007
Posty: 49

PostWysłany: 19:04 Sob 12 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

łukasz.j napisał:
u mnie jest skrzynia 30 i ma tylko dwa półbiegi na rozgrzanym reagują z opóżnieniem a ta pompa jest gdzieś koło filtra pod jakimś deklem??


Pompa znajduje sie na prawej tylnej połosi jesli zobaczusz filtr glowny taka puszka duza to tam bedziesz musial odkrecac te 'dekle' ale musisz wykrecic kolo bo inaczj nie dojdziesz, ja bym Ci radzil najpierw olej sprawdzic bo te ciągniki są bardzo wrazliwe na olej, i najlepiej wymien olej jesli tonie pomorze to sprawdz cisnienie pompy powinno miec okolo chyba 18 Atmosfer, bo niema sensu rozkrecac na darmo bo i tak jesl irozkrecisz to nic nie zoabczysz, a cisienie mozna sprawdzisc podlaczając przewody tam gdzies pod schodami z prawej strony.. ale mowie najpierw sposc olej i zobacz czy jest wporządku pzdr.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
łukasz.j



Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 64

PostWysłany: 17:20 Sob 12 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie jest skrzynia 30 i ma tylko dwa półbiegi na rozgrzanym reagują z opóżnieniem a ta pompa jest gdzieś koło filtra pod jakimś deklem??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 264, 265, 266 ... 347, 348, 349  Następny
Strona 265 z 349

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach