Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 17:40 Czw 30 Paź 2014


Wszystko o Massey Ferguson
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 264, 265, 266 ... 348, 349, 350  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bialy2005



Dołączył: 03 Paź 2005
Posty: 1631
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 15:47 Sro 16 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spokojnie ale ten pług to nie jest cos wspaniałego Sad u mnie takim orza proximami 8441 a 5 skib to 104 KM pronar.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
gedii



Dołączył: 05 Sie 2006
Posty: 704
Skąd: z nienacka

PostWysłany: 14:00 Sro 16 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja ma MFa 5340 95KM ilata y ibisem 3+ 50cm na korpus z zagonowym 4*40 poradzi sobie bez problemu przynajmniej mój. w ibisie był tylko problem jego wagi 1200kg Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Qurde



Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 77

PostWysłany: 13:40 Sro 16 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

panowie mam problem do radzano mi , żeby do mf 6150 95 km kupic 4*40 zagonowy. Poradzi sobie z pługiem http://agro-masz.eu/index.php?menu=oferta_plugi doradzcie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
danekbu



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 27

PostWysłany: 18:51 Wto 15 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damian9871 napisał:
w jaki sposób ominąć moduł?


a o jaki moduł chodzi a może sterownik ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2718
Skąd: wlkp

PostWysłany: 16:49 Wto 15 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w jaki sposób ominąć moduł?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
danekbu



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 27

PostWysłany: 11:55 Wto 15 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

suchodolak napisał:
moze leci jednak tymi oringami


sposób połączenia tych pomp jest skandaliczny, tylko na 2 ósemki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
suchodolak



Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 347

PostWysłany: 11:51 Wto 15 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moze leci jednak tymi oringami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 499
Skąd: podlasie

PostWysłany: 09:39 Wto 15 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damian9871 napisał:
bez kompa miałem na myśli ten na słupku.
blokada jest bo po przekroczeniu 30km/h sam schodzi po półbiegach
witam tą blokade można obejśc na dwa sposoby przeprogramować komputer ale to tylko może zrobić serwis bo tylko oni mają do tego nażędzia zadzwoń do korbanka i pogadaj znimi albo wogule ominąć moduł zwany komputerem bo to on wszystkim steruje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
danekbu



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 27

PostWysłany: 23:51 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miron napisał:
danekbu napisał:
mam wielki kłopot z pompą w ladowarce MF 8937. Czy ktos może rozbierał pompę 2 stopniową takie 2 pompy jedna za drugą. W moim przypadku olej leje się w miejscu gdzie te pompy są połączone.

możliew że niezadziałał ci zawór przeciążeniowy pompy i poszły oringi

Podglądałem te oringi są OK , zawór jest tylko na rozdzielaczu ale prawdą jest , że kiedyś go minimalnie , podkręciłem , ale to wiązało się pracą na rozgrzanym oleju , prawdopodobnie poszły koła zębate, dziwi mnie tylko brak uszczelniaczy na ośkach w miejscu gdzie te pompy się łączą , prawdopodobnie jeśli wszystko gra nie wytwarza się tam nadciśnienie. między pompami gdzie się łączą jest tylko oring , który raczej zabezpicza przed dostawaniem się tam pyłu,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ka_mil



Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 167
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 23:06 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

łukasz.j napisał:
nie ja kupiłem ten traktor z popsutym ręcznym. A wymieniałeś te tarczki? Drogie są, Pod tym deklem jest dostęp i można je spokojnie wymienić??

Nie ja nie wymieniałem. Robiłem remont skrzyni i musiałem ją odłączyć od tylnego mostu. Zeby to zrobić musiałem rozłączyć dźwigenke od ręcznego hamulca która jest właśnie pod tym deklem. Tarczki chyba można wymienić bez rozbierania połowy ciągnika wystarczy rozpiąć wałek który wychodzi ze skrzyni jest tam taka tuleja zabezpieczona kołkiem. po wyjęciu kołka ją się przesuwa i przez szczeline między walkami można wyjąć tarczki. Cały ręczny mocowany jest na 4(chyba) śruby M12 do skrzyni a przez jego środek przechodzi ten wałek o ktorym wcześniej pisałem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2718
Skąd: wlkp

PostWysłany: 20:41 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bez kompa miałem na myśli ten na słupku.
blokada jest bo po przekroczeniu 30km/h sam schodzi po półbiegach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 499
Skąd: podlasie

PostWysłany: 20:31 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damian9871 napisał:
panowie ściągał ktoś z was blokadę ze skrzyni biegów w 3635? skrzynia 32 wersja bez komp , wie ktoś który czujnik odłączyć?

witam jak możesz to rozwiń ten temat wersja bez komputera bo niewydaje mi sie żebyś miał blokade
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
łukasz.j



Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 64

PostWysłany: 19:38 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie ja kupiłem ten traktor z popsutym ręcznym. A wymieniałeś te tarczki? Drogie są, Pod tym deklem jest dostęp i można je spokojnie wymienić??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ka_mil



Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 167
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 18:37 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W 3645 z lewej strony jest taki dekiel w skrzyni. Odkręca się go(po spuszczeniu oleju) i widać ręczny hamulec(takie tarczki i dociski) i tam jest regulacja. Nie wiem jak jest w Twoim modelu. Jak jeździłeś na ręcznym to mogły się te tarczki spalić i trzeba je wymienić
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
łukasz.j



Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 64

PostWysłany: 17:19 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

proszę o pomoc, w moim MF 6170 nie działa hamulec ręczny. Linka jest dobra sprawdzałem. Jak można go naprawic jest gdzieś podciąganie? Z góry dziękuje
Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2718
Skąd: wlkp

PostWysłany: 16:42 Pon 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

panowie ściągał ktoś z was blokadę ze skrzyni biegów w 3635? skrzynia 32 wersja bez komp , wie ktoś który czujnik odłączyć?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzych22



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 162

PostWysłany: 19:25 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Re: mf Odpowiedz z cytatem

pawel1991 napisał:
no można dorobić, ale nie jest to tania rzecz, więc jak ktoś wie to proszę o pomoc (numer lakieru na kabinę i maskę w MF 3070)


Jeśli masz malować tylko jakiś widoczny element to najlepiej dorobić lakier bo oryginalny i tak będzie miał inny odcień
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lufa13



Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 168
Skąd: Cieszyn

PostWysłany: 19:23 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Re: mf Odpowiedz z cytatem

pawel1991 napisał:
no można dorobić, ale nie jest to tania rzecz, więc jak ktoś wie to proszę o pomoc (numer lakieru na kabinę i maskę w MF 3070)





czerwona farbe dorobili na całego mf za 70zł było tego 1litr
więc to raczej niejest drogie moim zdaniem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 19:15 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: mf Odpowiedz z cytatem

no można dorobić, ale nie jest to tania rzecz, więc jak ktoś wie to proszę o pomoc (numer lakieru na kabinę i maskę w MF 3070)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lufa13



Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 168
Skąd: Cieszyn

PostWysłany: 18:52 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Re: mf Odpowiedz z cytatem

pawel1991 napisał:
proszę o pomoc, jaki jest numer lakieru na kabinie oraz na masce w ciągnikach MF 3070, bo pasuje zaprawek trochę porobić? z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich użytkowników ciągników massey ferguson




taki wielki problem jest wziasc po elemencie i dorobic lakier przeciez tak samo dorabia sie lakier do samochodów Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
pawel1991



Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 171

PostWysłany: 18:24 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: mf Odpowiedz z cytatem

proszę o pomoc, jaki jest numer lakieru na kabinie oraz na masce w ciągnikach MF 3070, bo pasuje zaprawek trochę porobić? z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich użytkowników ciągników massey ferguson
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 499
Skąd: podlasie

PostWysłany: 14:40 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miron napisał:
danekbu napisał:
mam wielki kłopot z pompą w ladowarce MF 8937. Czy ktos może rozbierał pompę 2 stopniową takie 2 pompy jedna za drugą. W moim przypadku olej leje się w miejscu gdzie te pompy są połączone.

możliew że niezadziałał ci zawór przeciążeniowy pompy i poszły oringi

ta fotka będzie lepsza
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 499
Skąd: podlasie

PostWysłany: 14:23 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

danekbu napisał:
mam wielki kłopot z pompą w ladowarce MF 8937. Czy ktos może rozbierał pompę 2 stopniową takie 2 pompy jedna za drugą. W moim przypadku olej leje się w miejscu gdzie te pompy są połączone.

możliew że niezadziałał ci zawór przeciążeniowy pompy i poszły oringi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 499
Skąd: podlasie

PostWysłany: 13:53 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

erdem napisał:
Jacek1036 napisał:
Do Erdem: Jak mozesz to podaj mi swojego e-mailia to wyslalbym Ci te fotki??? Pozdrawiam

Wysłałem ci na pm

wrzuć te fotki na strone
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
danekbu



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 27

PostWysłany: 12:56 Nie 13 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam wielki kłopot z pompą w ladowarce MF 8937. Czy ktos może rozbierał pompę 2 stopniową takie 2 pompy jedna za drugą. W moim przypadku olej leje się w miejscu gdzie te pompy są połączone.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 264, 265, 266 ... 348, 349, 350  Następny
Strona 265 z 350

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach