Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 06:35 Czw 18 Gru 2014


Wszystko o Massey Ferguson
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 339, 340, 341 ... 349, 350, 351  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RADZIO



Dołączył: 01 Kwi 2006
Posty: 59
Skąd: śląsk

PostWysłany: 08:41 Nie 2 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam MF 3690 z 1994 roku i mam problem tego rodzaju iż nie mam szybkich biegów mam tylko wolne.może ktos mi powiedziec co to za usterka i jak ją usunąc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
godles5



Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 35
Skąd: Podlasie

PostWysłany: 08:36 Nie 2 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czars.Teraz mnie zawstydziłeś Embarassed .Mam skrzynię ,, speedshift tz. skoczek"Faktem jest ,że z instrukcji wiele nie dowiesz się ,ale zawsze to coś.Pozdrawiam Cię również i może jakieś namiary na Ciebie zawsze lepiej pogadać z praktykiem ,jak z teoretykiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
czars



Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 178
Skąd: Warmia

PostWysłany: 08:22 Nie 2 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Godles5. Datatronik to komp pokładowy w prawym słupku. Modele 36xx posiadają skrzynię dynashift ABCD lub speedshift tz. skoczek. Też posiadam instrukcję obsługi i katalog części ale wszystkiego z nich się nie dowiesz. Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
godles5



Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 35
Skąd: Podlasie

PostWysłany: 08:12 Nie 2 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czars napisał:
Mój 3690 z 1993 przez pierwsze dwa sezony też ganiał a potem coś się "zacięło". Mam nadzieję ze ciebie to nie spotka. Godles5 masz skrzynię dynashift? Masz instrukcję obsługi? Po czterech sezonach znam już kilka myków na ten sprzęt. Może wymiana info???

Czemu nie???
Aż tak drogo było jak przestał ganiać?Udało mi się zdobyć instrukcję do serii
36..i kosztowała w miarę znośnie 150,ale katalog części to już koszmarnie drogi aż wstyd tyle dać .No ale go mam.Jak będziesz czegoś potrzebował daj znać może coś poradzimy.Skrzynię mam datatronic -wolałem zwykłą od tej z bajerami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
czars



Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 178
Skąd: Warmia

PostWysłany: 22:58 Sob 1 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tomasz S skąd masz pewność że to synchronizator???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
czars



Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 178
Skąd: Warmia

PostWysłany: 22:55 Sob 1 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

godles5 napisał:
Od roku ganiam na mf 3655 i ... ganiam.Ma kopa ,świetnie się nim pracuje i przez ten rok był bezawaryjny.Jest z roku 1992 pracuje na 35 ha ,przyczym mam na nim tura i w sezonie nosi ok.700 bel sianokiszonki (podczas owijania i załadunku)+koszenie kukurydzy dwurzędową sieczkarnią 15 ha.Kosztował mnie 44000.

Mój 3690 z 1993 przez pierwsze dwa sezony też ganiał a potem coś się "zacięło". Mam nadzieję ze ciebie to nie spotka. Godles5 masz skrzynię dynashift? Masz instrukcję obsługi? Po czterech sezonach znam już kilka myków na ten sprzęt. Może wymiana info???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
godles5



Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 35
Skąd: Podlasie

PostWysłany: 22:23 Sob 1 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czars napisał:
Czy ktoś użytkuje serię MF 36xx ? Jak ją oceniacie? Proszę o wymianę opini.

Od roku ganiam na mf 3655 i ... ganiam.Ma kopa ,świetnie się nim pracuje i przez ten rok był bezawaryjny.Jest z roku 1992 pracuje na 35 ha ,przyczym mam na nim tura i w sezonie nosi ok.700 bel sianokiszonki (podczas owijania i załadunku)+koszenie kukurydzy dwurzędową sieczkarnią 15 ha.Kosztował mnie 44000.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Tomasz S



Dołączył: 13 Lut 2006
Posty: 51
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 18:11 Sob 1 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czars napisał:
center napisał:
A ile moze wynieść naprawa takiej skrzyni ? Co w niej takiego jest że to tylke kosztuje ?

Ja jestem "świeżo" po remoncie skrzyni przekładniowej. Remont obejmował wymianę kół zębatych I i III biegu, dwóch synchronizatorów, kół zębatych przeniesienia napędu przedniej osi i kilku pirdułek zwiazanych z uszczelnieniem układu + olej i filtry. Najdroższe w tej "zabawie" było koło zębate (zespolone z koszem) napędu "przodu" - 4600 zł Shocked Całkowity koszt remontu 25 tys. Twisted Evil Mam tylko nadzieję, że więcej tam nie będe musiał zagłądać. Dbajcie więc o skrzynie i nieoszczędzajcie na olejach, a ominą Was takie niespodzianki.

Czars ile kosztują synchronizator? Bo pewnie czeka mnie wymiana.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
czars



Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 178
Skąd: Warmia

PostWysłany: 17:12 Sob 1 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

center napisał:
A ile moze wynieść naprawa takiej skrzyni ? Co w niej takiego jest że to tylke kosztuje ?


Ja jestem "świeżo" po remoncie skrzyni przekładniowej. Remont obejmował wymianę kół zębatych I i III biegu, dwóch synchronizatorów, kół zębatych przeniesienia napędu przedniej osi i kilku pirdułek zwiazanych z uszczelnieniem układu + olej i filtry. Najdroższe w tej "zabawie" było koło zębate (zespolone z koszem) napędu "przodu" - 4600 zł Shocked Całkowity koszt remontu 25 tys. Twisted Evil Mam tylko nadzieję, że więcej tam nie będe musiał zagłądać. Dbajcie więc o skrzynie i nieoszczędzajcie na olejach, a ominą Was takie niespodzianki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
center



Dołączył: 06 Gru 2005
Posty: 1683

PostWysłany: 15:01 Sob 1 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ile moze wynieść naprawa takiej skrzyni ? Co w niej takiego jest że to tylke kosztuje ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Tomasz S



Dołączył: 13 Lut 2006
Posty: 51
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 13:17 Sob 1 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na pewno są jakieś wady ukryte. A niech się skrzynia rozsypie to dopiero można kasy wsadzić w remont Shocked Ja za swojego MF 3060 (82 Km) 1988r dałem 40 tyś. Można sobie porównać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Eryko.



Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 576
Skąd: Wlkp

PostWysłany: 12:05 Sob 1 Kwi 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no moze byc z tym jakis przekret. ale jesli by były dobre to oplaca sie kupic.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Tomasz S



Dołączył: 13 Lut 2006
Posty: 51
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 21:26 Pią 31 Mar 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To raczej jakiś przekręt z tymi cenami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
piootr



Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 1825
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 18:54 Pią 31 Mar 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

troche gość przesadził z ich mocą one mają po 100 kM nie 130 jak pisze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Eryko.



Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 576
Skąd: Wlkp

PostWysłany: 17:39 Pią 31 Mar 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Link nie zła okazja ,co??za 34tys zł

/edit
LInk
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
andrzej_robert_s
Gość





PostWysłany: 13:32 Pon 20 Mar 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może ktoś wie co do czego służy w MF 3060 chodzi mi o poszczególne kontrolki dźwignie, przełączniki, pokrętła. Jeżeli ktoś zechce poszukam jakiś zdjęć na których by było można zrobić opisy.
Pozdrawaim
Powrót do góry
KMY



Dołączył: 08 Mar 2006
Posty: 7
Skąd: Płock

PostWysłany: 20:41 Nie 19 Mar 2006    Temat postu: pompa wtryskowa Odpowiedz z cytatem

czy ktoś wie jakie powinno być cisnienie paliwa po pompie a przed wtryskiwaczem przy pompie rotacyjnej w silniku perkins
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
czars



Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 178
Skąd: Warmia

PostWysłany: 12:40 Nie 19 Mar 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś użytkuje serię MF 36xx ? Jak ją oceniacie? Proszę o wymianę opini.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
strzymek



Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 77
Skąd: podlasie

PostWysłany: 17:12 Pią 17 Mar 2006    Temat postu: Re: EHR Odpowiedz z cytatem

KMY napisał:
grzesio31
a możesz opisać gdzie się to włącza i trochę ogólnie o tym EHR.
Sądzę że coś takiego mam w swoim Fergusonie 690, ale nie mam instrukcji i za bardzo nie wiem co do czego jeszcze jest. Przy dzwigni podnośnika mam drugą dzwignię ale opisy są już starte. sądzę że jest to ten EHR. w którym położeniu jaki jest tryb pracy. Aktualnie tę dzwignię mam po środku, ale mogę ją przesunąć do dołu (w przód) lub do tyłu też w dół. bo to środkowe położenie jest na górze a dzwignia porusza się po półkolu.

witam szwagier ma landini jes zbudowane na fergusonie 699 przynajmniej podobne silnik skrzynia napewno a reszta jak bóg dał drugą dzwignią ustawiasz odległość od ziemi belek podnośnika regulacja głębokości orki lub coś takiego chetnie porozmawiam na ten temat czekam na opinie uwagi spostrzeżenia pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bialy2005



Dołączył: 03 Paź 2005
Posty: 1631
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 08:56 Sro 15 Mar 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiec w twoim zapewne nie ma EHR, bo to jest system elektronicznej regulacji podnosnika, tzn. nie miałbys wtedz dzwigni tylko pokretełka i i nne pierdułki.

Zapewnie srodkowe położenie to położenie mieszane, a w tył lub przód to siłowe i pozycyjne. łatwo to sprawdzic podczas orki. jak bedziesz miał ustawione na siłowe to bedzie ci pług podrywało co chwile jak bedzie ciagnik miał za ciężko. A pozycyjne nalezy sie używacc do transportu maszyn zawieszanych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
KMY



Dołączył: 08 Mar 2006
Posty: 7
Skąd: Płock

PostWysłany: 08:31 Sro 15 Mar 2006    Temat postu: EHR Odpowiedz z cytatem

grzesio31
a możesz opisać gdzie się to włącza i trochę ogólnie o tym EHR.
Sądzę że coś takiego mam w swoim Fergusonie 690, ale nie mam instrukcji i za bardzo nie wiem co do czego jeszcze jest. Przy dzwigni podnośnika mam drugą dzwignię ale opisy są już starte. sądzę że jest to ten EHR. w którym położeniu jaki jest tryb pracy. Aktualnie tę dzwignię mam po środku, ale mogę ją przesunąć do dołu (w przód) lub do tyłu też w dół. bo to środkowe położenie jest na górze a dzwignia porusza się po półkolu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Tomasz S



Dołączył: 13 Lut 2006
Posty: 51
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 14:38 Wto 14 Mar 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedz. Trzeba się gdzieś zakręcić za tą pompką. W najgorszym wypadku do Korbanków.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Grzesio31



Dołączył: 11 Mar 2006
Posty: 140
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 14:00 Wto 14 Mar 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki za odpowiedz!! nie wiem czy sie ze mna zgodzisz ale uwazam ze EHR to BARDZO DOBRA sprawa Cool w tej chwili nie wyobraz sobie zycia bez tego i zastanwiam sie jak przez 12 lat moglem orac mtz wyposazonym w mechaniczna regulacje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grzesio



Dołączył: 17 Paź 2005
Posty: 131
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 09:26 Wto 14 Mar 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1.Zadzwoń do jakiegos przedstawiciela Korbanka i tam napewno kupisz, przysla ci poczta za zaliczeniem.Można tez poszukać u niezaleznych sprzedawców części, ale z taka "pierdułka" to moze byc u nich problem.
2.Speedshift16*16 , czyli jak sama nazwa wskazuje 16 w przód i 16 w tył, wzmacniacz oczywiście ma. Ja się spotkałem z taka skrzynia w 6130 to posiadała takze elektrohydrauliczny rewers(bez sprzegła)skrzynia oczywiscie synchronizowana.
3.Zazwyczaj uzywam regulacji siłowej lub mieszanej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Tomasz S



Dołączył: 13 Lut 2006
Posty: 51
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 22:24 Pon 13 Mar 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grzesio gdzie można kupić taki komplet naprawczy do tej pompki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 339, 340, 341 ... 349, 350, 351  Następny
Strona 340 z 351

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach