Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 07:36 Pon 24 Lis 2014


Wszystko o Siewnikach
Idź do strony 1, 2, 3 ... 34, 35, 36  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Case



Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 15

PostWysłany: 18:13 Sob 19 Kwi 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JAK WYGLADA KOMPUTER DO POZNANIAKA UNII.

MAM ZAMONTOWANY ELEKTROSILOWNIK I TERAZ CHCAC DOKUPIĆ KOMPUTER TO TRZEBA DODATKOWO CZUJNIKI MONTOWAC CZY TO SAMEMU DA RADE??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jahooo



Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 220
Skąd: Lubelskie - Krasnystaw

PostWysłany: 09:20 Sob 15 Lut 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorry, przeglądarka zrobiła mi psikusa i dodałem odpowiedź do jakiegoś starego posta :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jahooo



Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 220
Skąd: Lubelskie - Krasnystaw

PostWysłany: 09:16 Sob 15 Lut 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A za ile sprzedajesz stary ? Jestem na etapie poszukiwania siewnika dla siebie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
andrews



Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 268
Skąd: Łódzkie

PostWysłany: 08:48 Sob 15 Lut 2014    Temat postu: Przewody Odpowiedz z cytatem

Kolego moim zdaniem ten pierwszy będzie lepszy bo jest elastyczny o wiele bardziej niż ten drugi. Ja mam przy czymś ten drugi to jest sztywny no i potrafi się załamywać i pękać. A ten od trocin ma metal w postaci sprężyny dzięki czemu nie załamie się tak jak ten asenizacyjny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mf3085



Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 468
Skąd: Wielkopolska, Kalisz

PostWysłany: 19:22 Pią 14 Lut 2014    Temat postu: Siewnik do kukurydzy Odpowiedz z cytatem

Muszę wymienić przewody którymi leci nawóz z podsiewacza do radlic wysiewających, które będą lepsze http://allegro.pl/przewod-waz-odciag-trocin-50-poliuretan-5-mb-i3954551016.html http://allegro.pl/waz-asenizacyjny-ssawny-50-mm-2-zielony-i3954578472.html czy może jakiś inny ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lisek



Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 289
Skąd: Kalisz i okolice

PostWysłany: 12:25 Wto 8 Paź 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

malkolm2 napisał:
ogólnie rozwiązanie bardzo dobre, tylko nie wiem jak tam z rozwiązaniami i wykonaniem agromaszu

Wygląda dosyć dobrze, a rozwiązanie podobne jak w Poznaniaku. Oglądałem jeszcze z Bometu na dwutalerzowych radlicach ,ale tam już nie ma tych kółek kopiujących
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1432
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 17:40 Pon 7 Paź 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Proszę http://www.pakrol.pl/?page=shop.product_details&flypage=flypage_custom.tpl&product_id=269&category_id=105&option=com_virtuemart&Itemid=208 według tej strony 540kg.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Case



Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 15

PostWysłany: 11:23 Pon 7 Paź 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaka jest waga siewnika Poznaniak 2,5 Talerzowego ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
malkolm2



Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 1124
Skąd: leżajsk- biłgoraj

PostWysłany: 20:07 Nie 6 Paź 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ogólnie rozwiązanie bardzo dobre, tylko nie wiem jak tam z rozwiązaniami i wykonaniem agromaszu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
lisek



Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 289
Skąd: Kalisz i okolice

PostWysłany: 06:48 Nie 6 Paź 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szopen72 napisał:
talerzowa jest lepsza pod warunkiem, ze ma kółko oporowo-dogniatające za sobą. Bez niego na piasku redlica idzie za głęboko, a jak zmniejszysz docisk to na cięższej ziemi idzie po wierzchu.

Co sądzicie o Agromaszu? Czy te jednotalerzowe redlice z kółkiem dogniatająco - kopiującym to dobre rozwiązanie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
wwacholski



Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 28

PostWysłany: 20:12 Sob 5 Paź 2013    Temat postu: Belka ze zgarniaczami Odpowiedz z cytatem

Witam
Mam siewnik poznaniak i może ktoś przerabiał belkę co by była np. w połowie łamana np. na zawiasach co by dobrze belka układała się w bruzdach bo tak to dobrze bruzdy się nie zagarnia.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
trilowiec



Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 54
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 13:17 Pią 4 Paź 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, czy ktoś z was ma może tabelę wysiewu do siewnika SZK 1,5H - 151 tzw. kaszub. Robiłem próbę kręconą ale nie jestem na 100% pewny obliczeń, podaje się szerokośc roboczą siewnika 1,50 ale do obliczeń brałem 1,65, nie wiem czy to dobra droga.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
szopen72



Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 1625
Skąd: Mińsk Mazowiecki

PostWysłany: 19:09 Sro 25 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

talerzowa jest lepsza pod warunkiem, ze ma kółko oporowo-dogniatające za sobą. Bez niego na piasku redlica idzie za głęboko, a jak zmniejszysz docisk to na cięższej ziemi idzie po wierzchu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Case



Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 15

PostWysłany: 18:20 Sro 25 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

stopkowe ciagnie resztki pozniwne
a talerzowy legancko robi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
malkolm2



Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 1124
Skąd: leżajsk- biłgoraj

PostWysłany: 18:13 Sro 25 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czemu chcesz z talerzami?? siejesz bezorkowo??
jeśli siejesz tradycyjnie to tylko redlica stopkowa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Case



Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 15

PostWysłany: 08:25 Sro 25 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

too jaki model do c-330 z talerzowych
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szopen72



Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 1625
Skąd: Mińsk Mazowiecki

PostWysłany: 06:57 Sro 25 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałem trzy famarole, najpierw 2,7m potem 3m i 3m z dużą skrzynią i niech się poznaniaki schowają. Dużo lepszy wysiew, zero zapychania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Case



Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 15

PostWysłany: 20:19 Wto 24 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

malkolm2 napisał:
a nie lepiej 3 metrowego famarola??


wyczytałem opinie i nie ma ponoc rewelacji kts na 10 ha uzytkowal i po dwoch lata zaczal pekac no a poznaniak to juz solidnie wykonany
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
malkolm2



Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 1124
Skąd: leżajsk- biłgoraj

PostWysłany: 18:15 Wto 24 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a nie lepiej 3 metrowego famarola??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Case



Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 15

PostWysłany: 20:24 Nie 22 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

malkolm2 napisał:
ja miałem starego poznaniaka 2,7 i trzydziestką siałem, kolega famarolem 3 metrowym też trzydziestką sieje, tyle że talerze trochę ważą i nowy poznaniak jest większy, musisz spróbować


zastanawiam sie nad 2,70 bo 2,50 nie bedzie problem u tylko z 2,50 nie wiem jak bedzie ze sciezkami technologicznymi na 12m opryskiwacz. a mam zamiar wymienic skarego poznaniaka 2,70 na nowego Unii 2,5/2,7 talerzowego
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
malkolm2



Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 1124
Skąd: leżajsk- biłgoraj

PostWysłany: 20:07 Nie 22 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja miałem starego poznaniaka 2,7 i trzydziestką siałem, kolega famarolem 3 metrowym też trzydziestką sieje, tyle że talerze trochę ważą i nowy poznaniak jest większy, musisz spróbować
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Case



Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 15

PostWysłany: 18:51 Nie 22 Wrz 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy C-330 da rade siewnikowi 2,70 Poznaniak Talerzowy UNIA ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2100
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 21:10 Wto 23 Kwi 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie mam takioe pytanie mam poloneza z ogumieniem 6.00-16 w książce pisze że obwód koła jest 214cm ale według komputera to mi sie niezgadza wychodzi mi więcej hektarów, miarom zmierzyłem ślad jaki zrobiło koło przy jednym obrocie na ziemi i wyszło 220cm teraz pytanie czy jak komputer ma wklepane 214cm i pokazuje za dużo to jak mu wklepie 220 to będzie pokazywał mniej czy więcej bo ja już zgłupiałem. A może ma ktoś taki siewnik z takimi kołami i wie rzeczywisty obwód koła?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
andrews



Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 268
Skąd: Łódzkie

PostWysłany: 21:39 Sro 3 Kwi 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No też tak uważałem bo mam tabelę wysiewu i tam leci stopniowo tak jak kolego mówisz. a tu w różnych zbożach jest tak samo że nie wzrasta razem z przełożeniem dźwigni 1-6 równolegle. Zobaczę jeszcze te tryby jutro
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1432
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 20:54 Sro 3 Kwi 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Możliwe że ktoś naprawiał skrzynie przekładniową i są zmienione zębatki.Zwróć uwagę czy ich wielkość zmienia liniowo.U mnie na chomiku http://chomikuj.pl/habza.m/Dokumenty/Tabele+wysiewu jest tabela wysiewu i tam wielkość wysiewu zmienia się stopniowo w górę/dół.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 34, 35, 36  Następny
Strona 1 z 36

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach