Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to Sro Wrz 8 0:37 GMT 2010

Ciągnik Władimirec T-25.
Idź do strony 1, 2, 3 ... 181, 182, 183  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
erolnik

PostWysłany: Wto Wrz 7 22:49 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

120Ah możesz śmiało zakładać. Ja mam taki w Mtz82, oczywiście rozrusznik Magneton. W C 330 71Ah rozrusznik oryginalny. Ostatnio bez problemu odpalałem C 360 3P z akumulatora 55Ah też na oryginalnym rozruszniku. Podstawa dobrego działania to czyste połączenia i dobrze naładowany akumulator. W T25 problemy może stwarzać wyłacznik masy( w Mtz wyrzuciłem po przerobieniu całej instalacji).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
trilowiec

PostWysłany: Wto Wrz 7 22:03 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, chiałem zaciągnąć porady, którą umieściłem przez przypadek w nowym temacie pod nazwą akumlator, oczywiście chodzi o t 25. odpiszcie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
wiarus

PostWysłany: Wto Wrz 7 19:56 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sławek napisał:
witam mam problem z hydrauliką w t 25 to znaczy jak jest zimny olej to nie chce podnośić pompa chyba jest dobra bo na gorącym oleju podnośi nawet kośiarke rotacyjną tą dużą od c 360 przypuszczam ze coś z rozdzielaczem tylko co robi się coraz chłodniej i z rana zaczyna to byc denerwujące czekać 10 minut albo i więcej az podniesie przypiętą maszyne układ zalany mam superolem
pozdrawiam i prosze o rade

Sprawdż filter oleju-pod siedzeniem oraz przewód zasysający.Pod warunkiem ze jest stan oleju.Gdyby był rozdzielacz , to nie miałaby znaczenia gęstość oleju.
Powrót do góry
BOLO11

PostWysłany: Wto Wrz 7 19:51 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sławek napisał:
witam mam problem z hydrauliką w t 25 to znaczy jak jest zimny olej to nie chce podnośić pompa chyba jest dobra bo na gorącym oleju podnośi nawet kośiarke rotacyjną tą dużą od c 360 przypuszczam ze coś z rozdzielaczem tylko co robi się coraz chłodniej i z rana zaczyna to byc denerwujące czekać 10 minut albo i więcej az podniesie przypiętą maszyne układ zalany mam superolem

Czy na pewno superolem - przeważnie zalewa sę hipolem ( olej przekładniowy) lub olejem hydraulicznym
Powrót do góry
Sławek

PostWysłany: Wto Wrz 7 18:42 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
wiarus

PostWysłany: Nie Sie 29 9:03 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

piotrek1990 napisał:
Nie wiem co się dzieje. Dymi z rurki tej z boku silnika to powinno ubywac oleju w silniku a tu odwrotnie przybywa .Nie przybywa go jakos duzo ale mialem wczesniej maksimum a teraz mam trochę więcej niż maksimum na mierce .Proszę o rady Exclamation

Jeżeli dymi z rurki odpowietrzającej ,to gazy spalinowe dostają się do skrzyni korbowej przez tłok( pierścienie zapieczone lub zużyte) czasem przez zużyte prowadnice zaworów.
Oleju przybywa z powodu dostawania się niespalonego paliwa do oleju pzez cylindry(sprawdzić wtryski), innej możliwości nie ma.
Powrót do góry
Sławek

PostWysłany: Nie Sie 29 9:02 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

piotrek1990 napisał:
Nie wiem co się dzieje. Dymi z rurki tej z boku silnika to powinno ubywac oleju w silniku a tu odwrotnie przybywa .Nie przybywa go jakos duzo ale mialem wczesniej maksimum a teraz mam trochę więcej niż maksimum na mierce .Proszę o rady Exclamation

prawdopodobnie leją ci końcówki wtryskiwaczy i do oleju dostaje się nie poprzez nieszczelne pierścienie niespalona ropa
Powrót do góry
piotrek1990

PostWysłany: Sob Sie 28 17:44 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
tekmie

PostWysłany: Sob Sie 21 7:29 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.A ta trzecia śruba nie jest czasami masą?
Powrót do góry
Sławek

PostWysłany: Pią Sie 20 22:41 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BOLO11 napisał:
Sławek napisał:
zakupiem taki alternator http://moto.allegro.pl/item1172439178_alternator_t25a_t25_t_25_t_25_vladimirec_nowy.html

i mam problem z jego podpiciem to znaczy wiadomo najgrubsze wyjscie to na akumulator troche ciensze na kontrolke a to trzecie cieniutkie nie wiem gdzie mam podpiac prosze o rade

Kolego pomogę ale dopiero wieczorem. Prześlij mi zdjęcie tyłu alternatora to ci opiszę ( najlepiej z bliska ). Wcześniej jaki miałeś alternator ilu przewodowy wiąże się to z potrzebą dołożenia dodatkowych kabli.

właśnie tak mi się zdawało i tak podpiołem tylko ze alternator ładował przez pół dnia w poządku a nastepnie z przerwami raz tak raz nie a teraz już wcale czyzby się popsół
popszedni alternator miał 5 wyjśc więc okadlowanie do nowego zrobiłem od zera wywaliłem nawet amperomięz bo tez wariował a i tak nie ma ładowania

Sad
Powrót do góry
wiarus

PostWysłany: Pią Sie 20 20:14 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zibi306 napisał:
koledzy nie wiecie ci moze byc przyczyna wydostawania sie oleju przy głowicach z prawej strony i wiatrak przdmuchuje na lewa przez co cały błotnik zachlapany jest

Przyczyną chlapania może być:
Złe uszczelnienie prowadnic popychaczy(8 uszczelek ,po 4 od góry i dolu).
Zle uszczelnienie wtryskiwaczy(uszczelka miedziana pod wtryskiwaczem)
Powrót do góry
zibi306

PostWysłany: Pią Sie 20 19:02 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

własnie w tym problem ze te cztery gumki sa czyste i suchutkie a na wiosne był u mechanika to moze odstawił fuszerke
Powrót do góry
paweł1988

PostWysłany: Pią Sie 20 18:37 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zibi306 napisał:
koledzy nie wiecie ci moze byc przyczyna wydostawania sie oleju przy głowicach z prawej strony i wiatrak przdmuchuje na lewa przez co cały błotnik zachlapany jest

jak chwile poczytałem rad kolegów którzy ci radzą plantować lub dociskać głowicę to sprawdziłem czy ta aby akurat jest forum o T-25. najprawdo podobniej musisz zmienić gumki na laskach popychacza. może też być pęknięta glowica ale jeśli to płynie od strony wiatraka to raczej gumki.
informacja do tych którzy tak radzą dociskając głowicę uszczelnia się tylko kompresję, a jeśli chodzi o plantowanie to głowica z cylindrem skłaada się na taki stożek i uszczelnia tylko kompresję więc skont tam pojawi się olej
Powrót do góry
paweł1988

PostWysłany: Pią Sie 20 18:19 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sławek napisał:
zakupiem taki alternator http://moto.allegro.pl/item1172439178_alternator_t25a_t25_t_25_t_25_vladimirec_nowy.html

i mam problem z jego podpiciem to znaczy wiadomo najgrubsze wyjscie to na akumulator troche ciensze na kontrolke a to trzecie cieniutkie nie wiem gdzie mam podpiac prosze o rade

pod te trzecie nic nie podłanczasz. ja sam zmieniałem tydzień temu alternator i wstawiłem wlaśnie taki i pod te trzecie nic nie podłączyłem i jest w porządki. jesli poprzedni alternator miałeś na 2 przewody to nic nie musisz przerabiać..
Powrót do góry
BOLO11

PostWysłany: Pią Sie 20 15:04 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sławek napisał:

Kolego pomogę ale dopiero wieczorem. Prześlij mi zdjęcie tyłu alternatora to ci opiszę ( najlepiej z bliska ). Wcześniej jaki miałeś alternator ilu przewodowy wiąże się to z potrzebą dołożenia dodatkowych kabli.
Powrót do góry
Sławek

PostWysłany: Pią Sie 20 11:35 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
michaił04

PostWysłany: Pią Sie 20 10:20 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jest krzywa głowica i przez to leci olej. trzeba dać głowicę do planowania.
Powrót do góry
luki21

PostWysłany: Czw Sie 19 23:43 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spróbuj dokręcić głowice może to coś pomoże
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
zibi306

PostWysłany: Czw Sie 19 20:00 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
zbych-kub61

PostWysłany: Czw Sie 19 18:23 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

postul napisał:
cześć koledzy mam problem z hydraulikom na pusto podnosi tylko musi wejść na wysokie obroty jak podepnę szpile do załadunku bel to ma już problem z podniesieniem a wiosną bez problemu podnosił Amazona 2,5 metrowego z ziarnem bez problemu a teraz to by go nawet nie ulżył tak mi się stało w jednej chwili jedną bel podniósł ale słabo zobaczyłem że niema stanu oleju i dolałem oleju takiego jak była zalana hydraulika czyli superol cc
wiesz co postul miałem podobny problem jak wjechałem z płkugiem w pole nagle nie miałem podnoszenia jak chciałem nawrócić też mały stan oleju dolałem podnosi przejechałem razpole iznowu to samo brak podnoszenia oleju pełowszystko ok wycieki jak zawsze i wiesz co wystarczyło zrobić popuściłem zlacze na przewodzie do silownika kilka razy ruszyłem dzwigniąq podnoszenia w obie strony aż zaczeło dobrze chodzić trochę oleju ubyło w zbiorniczku dolałem i podnosi do tej pory wszystko dalej bez problemu a ciągnik mam z 1976 najstarszy model
Powrót do góry
zbych-kub61

PostWysłany: Czw Sie 19 18:17 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quo cześć koledzy mam problem z hydraulikom na pusto podnosi tylko musi wejść na wysokie obroty jak podepnę szpile do załadunku bel to ma już problem z podniesieniem a wiosną bez problemu podnosił Amazona 2,5 metrowego z ziarnem bez problemu a teraz to by go nawet nie ulżył tak mi się stało w jednej chwili jedną bel podniósł ale słabo zobaczyłem że niema stanu oleju i dolałem oleju takiego jak była zalana hydraulika czyli superol cc[/quote] wiesz co postul miałem podobny problem jak wjechałem z płkugiem w pole nagle nie miałem podnoszenia jak chciałem nawrócić też mały stan oleju dolałem podnosi przejechałem razpole iznowu to samo brak podnoszenia oleju pełowszystko ok wycieki jak zawsze i wiesz co wystarczyło zrobić popuściłem zlacze na przewodzie do silownika kilak razy ruszyłem dzwigniąq podnoszenia w obie strony aż zaczeło dobrze chodzić trochę oleju ubyło w zbiorniczku dolałem i podnosi do tej pory wszystko dalej bez problemu a ciągnik mam z 1976 najstarszy model
Powrót do góry
wiarus

PostWysłany: Sro Sie 18 19:59 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeanz_1 napisał:
piotrek1990 napisał:
ja robię do 100 stopni .

jak raz glebo-gryzowałem kukurydzę to mi skali brakło ze 14o miał ale go schłodziłem i jeździ dalej

"Słuchać hadko"
Powrót do góry
jeanz_1

PostWysłany: Sro Sie 18 15:42 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

piotrek1990 napisał:
ja robię do 100 stopni .

jak raz glebo-gryzowałem kukurydzę to mi skali brakło ze 14o miał ale go schłodziłem i jeździ dalej
Powrót do góry
wojtek76

PostWysłany: Wto Sie 17 22:00 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znajdz temat " Elektryka w ciągnikach " tam jest opis podłączania alternatora z regulatorem.
Powrót do góry
Sławek

PostWysłany: Wto Sie 17 14:48 GMT 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam właśnie zakupiłem nowy alternator do swojej "bestji" tylko ze stary ma bodajże 6 wyjśc kablowych i oddzielny regulator a nowy regulator ma w montowany w siebie i z tego powodu ma tylko 3 wyjścia kablowe niech ktos podżuci schemat jak to podpiąć bo sam nie nam za wiele czasu aby do tego dochodzic
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 181, 182, 183  Następny
Strona 1 z 183

Skocz do: