Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to Sro Wrz 8 0:25 GMT 2010

Ciągnik Władimirec T-25.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 158, 159, 160 ... 181, 182, 183  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
luki21

PostWysłany: Sob Gru 2 16:23 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie moderatorze wiem ze to przeczytasz wiec putam sie jak wstawić obrazek z dysku???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
miras

PostWysłany: Pią Gru 1 23:08 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście że lepszy w uciągu jest T25 niż c330! Ja mam pług do niego 3x33 ale mam ustawione na 30 więc 90 cm za jednym razem ciągam! moi sasiedzi c330 ciągają 2x33 i ciapki mają przy tym co robić! U mnie mało jest tego typu ciągników na okolicy w obrębie 30 km chyba z 5! U mnie Władka nazywają małą mtz! gdy widzą jak jade z bronami 5 i pługiem 3!

P.S. Czy wiecie od czego ma napęd przedni most z T30! Chodzi mi skąd są pobierane obroty na przedni most? A i jeszcze nikt nie odpowiedział czy dolewa jakieś dodatki do oleju? np. Doładowywacze kompresji!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
marcian

PostWysłany: Pią Gru 1 23:01 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Biały dym to wynik niedopalanego paliwa, nie traci Ci ciągniczek na mocy, najprawdopodobniej najwyzszy czas wyczyścić filtr powietrza, przytknijcie mu ręką rurę od powietrza a zobaczycie co się będzie działo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
młody17

PostWysłany: Pią Gru 1 19:18 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chcesz kupić T-25 to zrób to bo to dużo lepszy wybór niz C-330 (wiem z własnego doświadczenia) Orałem przed trzema tygodniami 1ha pozostałości po ogórkach i szczeże byłem ździwiony nigdy wcześniej nie orałem na 3*25 tylko zawsze 2. Przed tym kupiłem mu opony i co najważniejsze 11,2 czyli orginalne takie jak do tego traktorka:) I musze powiedzieć że jest dużo mocniejszy niż na wcześniejszych (od C-330). Jak już powiedziałem orałem zaraz po tych ulewnych deszczach gdy wieżchnia warstwa ziemi była bardzo mokra (błotko) i szedł na głębokości ok.20-22cm na glebie 4 klasy. Tak, więc uważam że ten ciągniczek jest dużo lepszy niż polski C-330 choc Ruskie:)
U mnie na 5 ha spisuje sie idealnie, ale i tak przymieżam sie do kupna drugiego noweg braciszka ponieważ powiększam gospodarstwo:) Nie zastanawiaj sie tylko - bierz!!! Pozdrówka
Powrót do góry
miras

PostWysłany: Wto Lis 28 21:01 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jujek napisał:
chce se kupić rusa co mi poradzicie

Jak masz zamiar kupic ten ciągnik to masz bardzo dobry pomysł! Jest to ciągnik podobny do c330, a dodam że nawet lepiej daje sobie rade! Ten ciągnik wymaga troche pracy, jeśli kupujesz taki jaki oryginał był przywożony do Polski! Jak go poszerzysz, obniżysz i zrobisz zaczepy do maszyn i przyczepy to gwarantuje że bedziesz lepiej zadowolony od właściciela c330! Cena jego jest nie wygórowana, i w lepszym stanie kupisz t25 w cenie 10000zł niż jakiegoś ciapka! Awaryjnośc jest mała, cześci tanie oraz paliwożerny to on nie jest! Ja mam go już 19 lat, jestem z niego bardzo zadowolony, i mam nadzieje że ty też z niego bedziesz zadowolony!
Powrót do góry
tatamarty.323a

PostWysłany: Wto Lis 28 17:59 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wcale nie taki mały, Luki, małe jest piękne Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email WP Kontakt
luki21

PostWysłany: Wto Lis 28 16:45 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no jasne podaj jeszcze co masz zamiar nim robić i do czego Ci taki mały ciągniczek a bedzie juz wszystko ok Wink
Powrót do góry
tatamarty.323a

PostWysłany: Wto Lis 28 14:19 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kupuj!!!!!!!
Powrót do góry
jujek

PostWysłany: Wto Lis 28 12:35 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chce se kupić rusa co mi poradzicie
Powrót do góry
miras

PostWysłany: Pon Lis 27 17:52 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luki21 napisał:
przeciez w Żmigrodzie masz taki sklep kierownik Adam Ładowski

Wiem bo kupowałem u niego wałek pośredni do skrzyni biegów, ale to około 60 km dodatkowych w jedną strone! A co do tych lanc to ktos to robił?
Powrót do góry
luki21

PostWysłany: Pon Lis 27 16:59 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przeciez w Żmigrodzie masz taki sklep kierownik Adam Ładowski
Powrót do góry
miras

PostWysłany: Nie Lis 26 22:20 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potrzebuje dzwignie do blokady mechanizmu rożnicowego! Czy wiecie gdzie w pobliżu Wrocławia jest sklep z tego typu artykułami? lub czy ktoś mógł by mi kupic to i wysłać? Niepotrzebuje tego teraz! Oraz potrzebuje te dzwignie do lanc z tyłu od wałka którego siłownik obraca! Tam jest wieloklin! lub czy ktoś to regenerował?
Powrót do góry
miras

PostWysłany: Pią Lis 24 22:51 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ZETO napisał:
Mnie też się tak wydawało, że mój ciągnik nie puszcza dymu do czasu dopóki siedziałem za kierownicą traktorka, a gdy stałem z boku i przyglądałem się jak pracuje tym ciągnikiem syn to wtedy dopiero zobaczyłem czarny dym wydobywający się z tłumika. jego intensywność zależała od obciążenia. Miras - sam pomyśl - cilnik T25 ma stosunkowo duże spalanie ropy, nie ma w nim żadnego katalizatora , wobec tego gdzie się podziewają sadze ze spalania ON ?

Duże zużycie to troche ma, ale z tym co ja ciągam to mu wybaczam bo miałem c360 to owiele wiecej paliła! A z dymem to z daleka w biały dzień widać tylko smugę ciepła z rury wydechowej.( Ja ciągle nie jeżdzę ciągniczkiem, wiec mam porównanie) Z niebieskim dymem to się zgodze lecz i tak z daleka wygląda na czarny! Ale z dymieniem to zależy dużo od paliwa bo jeżdziłem latem na ON zimowej to troche dymił a jak wziąłem z beczki ON letnie to nie dymił! Biały dym oznacza dobre spalanie w tego typu starych silknikach, a nie niepalenia na jeden cylinder! Jeśli nie wierzycie to idzie na giełde do pierwszego właściciela mercedesa 123 lub 124 i jak bedzie dymił na biało to gość wam wytłumaczy że to dobrze! Sadze nie wystepują przy dobrym spalaniu, to znaczy dostateczna ilość tlenu i temperatura, która jest wynikiem kompresji! A ja nie mam porównania z dymami innymi niż z ON, bo moje disle tylko na tym śmigają! A ja zadowolony jestem z Władka i go sobie bardzo chwale Cool
Powrót do góry
ZETO

PostWysłany: Pią Lis 24 16:25 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miras. Czy wiesz jaki kolor mają spaliny (kolor dymu) silnika spalającego olej silnikowy ? Z tego co czytam to wogóle się nie orientujesz. Takie spaliny mają kolor niebieskawy a nie czarny czy biały, Natomiast jeśli jak podajesz silnik twego traktorka nie puszcza wogóle dymu to wypada się tylko cieszyć gdyż to świadczy o bardzo dobrym stanie silnika i jego instalacji paliwowej. Mnie też się tak wydawało, że mój ciągnik nie puszcza dymu do czasu dopóki siedziałem za kierownicą traktorka, a gdy stałem z boku i przyglądałem się jak pracuje tym ciągnikiem syn to wtedy dopiero zobaczyłem czarny dym wydobywający się z tłumika. jego intensywność zależała od obciążenia. Miras - sam pomyśl - cilnik T25 ma stosunkowo duże spalanie ropy, nie ma w nim żadnego katalizatora , wobec tego gdzie się podziewają sadze ze spalania ON ?
Powrót do góry
grzegorz200

PostWysłany: Pią Lis 24 12:41 GMT 2006    Temat postu: bialy dym Odpowiedz z cytatem

miras z calym szacunkiem.popatrz czasem jak ciagaja jakis traktor, albo dlugo go "piluja" a bialy dym wali caly czas.przeciez w jednym i w drugim wypadku pompa olejowa pracuje, wiec smarowany jest.rozpylony olej napedowy wymieszany z powietrzem i niespalony ma wlasnie bialawy kolor
Powrót do góry
miras

PostWysłany: Czw Lis 23 21:13 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ZETO napisał:
uruchamiamy silnik zimą i przy pierwszych obrotach rozrusznika z tłumika wydobywa się biały dym, przy tym nisko się ściele i ma ten dym spcecyficzny zapach (paliwa). Dopiero jak silnik zaskoczy to dym z tłumika jest koloru ciemnego.

No to sam sobie odpowiedziałeś że biały dym się pojawia przy zapalaniu! A to jest powodem pracowania silnika na pół sucho, bo olej scieknie. A ze pózniej jest czarnawy dym to powód mtg i zużycia silnika! bo ja przy swoim jak ciągam 3 skiby to rzadnego dymku nie mam. A ten ciągnik nic innego nie widział niż ON, a dodam że jeszcze ulepszacze do oleju dolewam! a ilość mtg to śmieszna w porównaniu do innych!
Powrót do góry
grzegorz200

PostWysłany: Czw Lis 23 18:37 GMT 2006    Temat postu: dym Odpowiedz z cytatem

na polchacie jest czat o maszynach rolniczych.,mozna sie tez tam dowiedziec ciekawych zeczy.http//www.polchat.pl/chat/?room=maszyny+rolnicze
Powrót do góry
ZETO

PostWysłany: Czw Lis 23 18:25 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze nie mam zainstalowanej inst. pneum. ale tym tematem jestem zainteresowany, taką instalację chcę zamontować.
A jeśli chodzi o kolor spalin to ja twierdzę, że czarny dym z komina naszego typu traktorka jak i innych maszyn świadczy o dużym spalaniu paliwa, a kolor biały dymu wydobywającego się z tłumika świadczy właśnie, że paliwo jest słabo lub wogóle nie spalane. Łatwo to zauważyć gdy uruchamiamy silnik zimą i przy pierwszych obrotach rozrusznika z tłumika wydobywa się biały dym, przy tym nisko się ściele i ma ten dym spcecyficzny zapach (paliwa). Dopiero jak silnik zaskoczy to dym z tłumika jest koloru ciemnego.
Pozdrawiam użytkowników T25.
Powrót do góry
miras

PostWysłany: Czw Lis 23 17:19 GMT 2006    Temat postu: Re: rzadki olej Odpowiedz z cytatem

grzegorz200 napisał:
(najczestszym objawem tego jest to ze traktor jest slabszy i moze kopcic bialym dymem(bialy dym swiadczy wlasnie o niespalaniu ropy na ktoryms z cylindrow)

Z tego co ja wiem to niespalenie ropy jest objawem czarnego dymu a nie białego! A biały dym spotyka sie w silnikach nie dotartych lub zacieranych!
Powrót do góry
luki21

PostWysłany: Czw Lis 23 16:01 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szukam użytkowników T-25 z pneumatyką Smile prosze o zgłoszenia Wink
Powrót do góry
grzegorz200

PostWysłany: Czw Lis 23 12:27 GMT 2006    Temat postu: rzadki olej Odpowiedz z cytatem

podnoszenie sie stanu oleju jest w t-25 spowodowane dostawaniem sie paliwa do misy olejowej.najczestrzatego przyczyna jest zuzycie sie uszczelniaczy w pompie paliwowej(sprawdz czy w pompie tam gdzie powinien byc olej nie masz ropy).inna przyczyna moze byc przeciskanie sie paliwa przec pierscienie na tlokach.moga byc juz zuzyte pierscienie i poprostu niema wystarczajacej kompresji , zeby w kazdym cyklu nastepowal zaplon(najczestszym objawem tego jest to ze traktor jest slabszy i moze kopcic bialym dymem(bialy dym swiadczy wlasnie o niespalaniu ropy na ktoryms z cylindrow)).czasem gdy poluzuje sie pompa wtryskowa to przestawia sie zaplon i tez nie bedzie wtrysku wtedy kiedy trzeba i nie bedzie spalal ropy.u ciebie podejrzewalbym w pierwszej kolejnosci nieszczelna pompe wtryskowa, gdyz oranzada ma to do siebie ze powoduje twardnienie uszczelniaczy , i szybsze sie ich zuzywanie.naprawy pompy wtryskowej w warunkach domowych raczej niepolecam
Powrót do góry
andre

PostWysłany: Czw Lis 23 9:07 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przez pare latek oranżada a od roku ruska i patrze a tu mi ostatnio oleju przybywa i zwiększyło sie zużycie paliwa chla jak zetor i się zastanawiam czy to czasem simeging mi nie poszedł mósze to zrobić i się pytam czy ktoś z was tego nie robił osobiście, ja jeszcze tam rąk nie wsadzałem. Czekam na wskazówki Razz
Powrót do góry
tatamarty.323a

PostWysłany: Czw Lis 23 0:21 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paliwowa- wiadomo, ale która ? zasilająca, czy główna?, pewnie będzie to zasilająca, a na głównej należałoby uszczelnienie wymienić
Powrót do góry
luki21

PostWysłany: Sro Lis 22 23:21 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no miras to jasne ze paliwowa i ropa (lub orężada) dostaje mu sie do oleju
Powrót do góry
miras

PostWysłany: Sro Lis 22 21:02 GMT 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jaka pompa Tobie puszcza? I czy olej przybywa rzadszy?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 158, 159, 160 ... 181, 182, 183  Następny
Strona 159 z 183

Skocz do: