| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
wrobel902
|
Wysłany: Pon Sie 2 18:41 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
Zapraszam was na strone poswięconą władimircom
wladimirec.go.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qki
|
Wysłany: Pon Sie 2 11:41 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| wrobel902 napisał: | Witam
Nawet niewiedziałem że te dwa ciągniki to samo.
A od czego masz wspomaganie? |
Nie mam wspomagania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wrobel902
|
Wysłany: Nie Sie 1 8:37 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
Witam
Nawet niewiedziałem że te dwa ciągniki to samo.
A od czego masz wspomaganie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
xxxskalpel114
|
Wysłany: Sob Lip 31 21:57 GMT 2010 Temat postu: re:re |
|
|
| Szacunek Kolego! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qki
|
Wysłany: Sob Lip 31 19:15 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
Podziw i ukłony dle ciebie, naprawde.
Ten remont zrobił na mnie wrozenie...
Tylko dlaczego na masce pisze belarus? |
W sumie to pisze dlatego samego co i jest zielony . Po prostu.. dla odmiany. Z tym że Belarus 250 to to samo co Władymirec T-25 także wiesz . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wrobel902
|
Wysłany: Sob Lip 31 17:04 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
Witam
Podziw i ukłony dle ciebie, naprawde.
Ten remont zrobił na mnie wrozenie...
Tylko dlaczego na masce pisze belarus? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qki
|
Wysłany: Pią Lip 30 21:08 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
Witam!!
Chciałem się Wam pochwalić efektem remontu jaki przeprowadziłem na moim Władymircu T-25. Ciągnik jest z 1995 r. wydaje się więc że nie dużo jednak był bardzo zaniedbany wizualnie, a elektrykę miał całą rozharataną i praktycznie nie było sensu jej łatać.
Wszystko zrobiłem sam, począwszy od dokładnego wymycia ze smarów, ziemi 15 letniej zalegającej wszędzie, przez położenie podkładu, przecieranie papierem, lakierowanie bazą i w trakcie również praca nad elektryką.
Elektrykę zaprojektowałem od podstaw. Wszystko jest wg. mojego schematu. Obecnie ciągnik ma oryginalną "stacyjkę" tj. tą skrzyneczkę, ale w środku nie ma nic oryginalnego. Zamontowałem 11 przekaźników, różnego rodzaju włączniki (w większości jednak oryginalne), lampki sygnalizacyjne oryginał. Elektryka cała jest oparta na 13 bezpiecznikach - nie jak w oryginale na trzech.. Całość zrobiona na solidnych, dużego przekroju kablach i 12V akumulatorze.
Co do mechaniki to na szczęście dużo zmieniać nie musiałem. Do regeneracji jednak musiała iść pompa wtryskowa - teraz chodzi jak zegarek, z tyłu musiałem siłownik podłączyć pod "zapasowe" wyjścia hydrauliki ponieważ sekcja pierwsza była zużyta - w przyszłości planuję zakup rozdzielacza 3 sekcyjnego i założenie TURa. Rozrusznik jest oczywiście z przekładnią planetarną - jak do tej pory pracuje super i bez zastrzeżeń. Przerobiłem filtr powietrza - lekko zmodyfikowana wkładka i sam wlot jest inny.
Muszę jeszcze nadmienić że ciągnik jest dopiero w 80-90% skończony także z tego powodu nie ma jeszcze dokładnych fotek ponieważ nie jest to jeszcze projekt jaki mam w wyobraźni i jaki chciałbym pokazać, niemniej, już widać koniec.. Teraz z racji żniw muszę brać się za robotę - pszeniczka czeka na zbiory, i pracę przy ciągniku zostawić na jesień, niemniej będę go ciągle dopieszczał i dam znać o efektach..
Jeśli macie jakieś pytania, komentarze, pozytywne i negatywne w stylu PROFANACJA to zapraszam do pisania .
Pozdrawiam!
Qki
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek1990
|
Wysłany: Czw Lip 29 14:29 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| wiarus napisał: | | piotrek1990 napisał: | | To tak przed ustawianiem obrotomierz dochodzil do 17 tyś a jak zwiekszylem dawke paliwa o 2 obroty srubki to wtedy doszło do 20 tyś ale od 17tys troche sie dlawil to pomyslalem ze jest za duza dawka i zwmniejszylem tez o 2 obroty od wszczesniejszego ustawienia i tak samo dochodzi do 20 tys ale tez od 17 tys troche sie dlawi . Czyli jest troche lepiej niz przed jakimkolwiek ustawieniem bo doszlo wczesniej tylko do 17 tys. i dalej nic . I nie wiem co dalej robić aby wszedl na maxymalne obroty.Do pompiarza albo do mechanika nie oddam bo nie mam na to kasy . Prosze o jakies porady . |
Nie zabieraj się do ustawiania pompy jak nie masz o tym pojęcia ,tylko spieprzysz pompę.Czy słyszałeś o regulatorze obrotów w pompie.Możę być też tak że majstrujesz przy mechanizmie pompy a ona po prostu nie dostaje dostatecznej ilości paliwa.Od naprawy jest pompiarz bo ma ku temu oprzyrządowanie.Amen!Pomyliło Ci się też z obrotami-1700. |
Nic wiecej nie bede robil przeciez jak zwiekszam dawke jedną sruba i innych nie ruszam to nic sie stanie . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michaił04
|
Wysłany: Czw Lip 29 10:07 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| jestem tego samego zdania co kolega Wiarus. przy pompie nie ma co samemu majstrowac. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Sro Lip 28 19:27 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| piotrek1990 napisał: | | To tak przed ustawianiem obrotomierz dochodzil do 17 tyś a jak zwiekszylem dawke paliwa o 2 obroty srubki to wtedy doszło do 20 tyś ale od 17tys troche sie dlawil to pomyslalem ze jest za duza dawka i zwmniejszylem tez o 2 obroty od wszczesniejszego ustawienia i tak samo dochodzi do 20 tys ale tez od 17 tys troche sie dlawi . Czyli jest troche lepiej niz przed jakimkolwiek ustawieniem bo doszlo wczesniej tylko do 17 tys. i dalej nic . I nie wiem co dalej robić aby wszedl na maxymalne obroty.Do pompiarza albo do mechanika nie oddam bo nie mam na to kasy . Prosze o jakies porady . |
Nie zabieraj się do ustawiania pompy jak nie masz o tym pojęcia ,tylko spieprzysz pompę.Czy słyszałeś o regulatorze obrotów w pompie.Możę być też tak że majstrujesz przy mechanizmie pompy a ona po prostu nie dostaje dostatecznej ilości paliwa.Od naprawy jest pompiarz bo ma ku temu oprzyrządowanie.Amen!Pomyliło Ci się też z obrotami-1700. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek1990
|
Wysłany: Sro Lip 28 12:00 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| To tak przed ustawianiem obrotomierz dochodzil do 17 tyś a jak zwiekszylem dawke paliwa o 2 obroty srubki to wtedy doszło do 20 tyś ale od 17tys troche sie dlawil to pomyslalem ze jest za duza dawka i zwmniejszylem tez o 2 obroty od wszczesniejszego ustawienia i tak samo dochodzi do 20 tys ale tez od 17 tys troche sie dlawi . Czyli jest troche lepiej niz przed jakimkolwiek ustawieniem bo doszlo wczesniej tylko do 17 tys. i dalej nic . I nie wiem co dalej robić aby wszedl na maxymalne obroty.Do pompiarza albo do mechanika nie oddam bo nie mam na to kasy . Prosze o jakies porady . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
urbens
Dołączył: 10 Cze 2008 Posty: 83 Skąd: Lubelskie, pow. krasnostawski
|
Wysłany: Wto Lip 27 20:19 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| Z tyłu w pompie wtryskowej jest taka śruba ukośna od strony kabiny i nią się kręci, nie pamiętam już w którą stronę się obraca, żeby zwiększyć dawkę. Najlepiej znajdź sobie dobrego pompiarza, niech Ci doprowadzi ciągnik do ładu, bo samemu jak nie wiesz co robić to możesz sobie tylko zaszkodzić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek1990
|
Wysłany: Wto Lip 27 17:58 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| jak zwiekszyc dawke paliwa na pompie wtryskowej ?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Nie Lip 25 11:21 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| czarix napisał: | | Witam mam problem otóż bardzo powoli podnosi mi się nawet gdy ktoś stanie na niego on nie ma siły żeby unieść nie mówię już o podczepieniu pługu bo na to nie ma szans sprawdziłem właśnie i przeczyściłem pompę hydrauliczna filtr hydrauliczny tak że ale nic nie podnosi olej był zmieniany nie wiem co zrobić prosił bym o waszą pomoc i o wasze sugestie w tej sprawie z góry dziękuje |
Przyczyną słabego podnoszenia może być:
1.Zużyta ,lub uszkodzona pompa.(Jak długo użytkowana)
2.Rozdzielacz-zużyty,lub tylko zanieczyszczony.W tym wypadku przeczyścić.Można przemienić dorażnie przewody od przyczepy ,są potarzalne
3 Siłownik. (Stan uszczelek)
Przypominam o kotrolowaniu stanu oleju w zbiorniku oraz w napędzie pompy.
Gratuluję erotycznego stylu opisu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wrobel902
|
Wysłany: Nie Lip 25 9:13 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
Takie cudowanie nie jest dobre...
Lepiej zrobic raz i dobrze. Gdzieś wyczytałem ze uszczelki w pompie jeśli są wyrobione, to własnie taki objaw jest--siłownik słabo podnośi.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michaił04
|
Wysłany: Sob Lip 24 22:12 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| oczywiscie przewdoy od silownika :] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michaił04
|
Wysłany: Sob Lip 24 21:56 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| wycieki nie maja nic do tego. ja ma przełożone przewody na dzwignie do wywrotu i tylko pyka. z tyłu sa 2 wyjsciahydrauliczne i pod nie musisz podpiac przewody i bedzie grało. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wrobel902
|
Wysłany: Sob Lip 24 17:16 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
czarix
A jak tam masz stan rozdzielacza?
Ma jakieś wycieki?
Mysle ze tam tkwi cały problem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tekmie

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wrobel902
|
Wysłany: Pią Lip 23 18:30 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
xxxskalpel114
jest to lampka kątrolna kierunkowskazów-jesli dobrze zrozumiałem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
czarix
|
Wysłany: Pią Lip 23 15:11 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| Witam mam problem otóż bardzo powoli podnosi mi się nawet gdy ktoś stanie na niego on nie ma siły żeby unieść nie mówię już o podczepieniu pługu bo na to nie ma szans sprawdziłem właśnie i przeczyściłem pompę hydrauliczna filtr hydrauliczny tak że ale nic nie podnosi olej był zmieniany nie wiem co zrobić prosił bym o waszą pomoc i o wasze sugestie w tej sprawie z góry dziękuje |
|
| Powrót do góry |
|
 |
urbens
Dołączył: 10 Cze 2008 Posty: 83 Skąd: Lubelskie, pow. krasnostawski
|
Wysłany: Pią Lip 23 10:06 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| To jest kontrolka ładowania akumulatora, albo od świec żarowych |
|
| Powrót do góry |
|
 |
xxxskalpel114
|
Wysłany: Czw Lip 22 22:06 GMT 2010 Temat postu: Kontrolka! |
|
|
| Witam Panowie! Mam pytanie, od czego jest ostatnia kontrolka w rusku na desce zegarowej(patrząc od lewej strony) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michaił04
|
Wysłany: Czw Lip 22 21:16 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| nie zwracalem na to uwagi, ale chyba jest tylko jeden rodzaj. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek1990
|
Wysłany: Czw Lip 22 17:36 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
Czym najlepiej uszczelnić złączenie miądzy pochwą a skrzynią?
Wystarczy uszczelka,czy trzeba Dać sylikon? |
Ja jak w swoim dawalem uszczelke i takze silikon i nie mam żadnych wyciekow . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|