| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
luki21

|
Wysłany: Czw Sie 19 23:43 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| spróbuj dokręcić głowice może to coś pomoże |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zibi306
|
Wysłany: Czw Sie 19 20:00 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| koledzy nie wiecie ci moze byc przyczyna wydostawania sie oleju przy głowicach z prawej strony i wiatrak przdmuchuje na lewa przez co cały błotnik zachlapany jest |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbych-kub61
|
Wysłany: Czw Sie 19 18:23 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| postul napisał: | | cześć koledzy mam problem z hydraulikom na pusto podnosi tylko musi wejść na wysokie obroty jak podepnę szpile do załadunku bel to ma już problem z podniesieniem a wiosną bez problemu podnosił Amazona 2,5 metrowego z ziarnem bez problemu a teraz to by go nawet nie ulżył tak mi się stało w jednej chwili jedną bel podniósł ale słabo zobaczyłem że niema stanu oleju i dolałem oleju takiego jak była zalana hydraulika czyli superol cc | wiesz co postul miałem podobny problem jak wjechałem z płkugiem w pole nagle nie miałem podnoszenia jak chciałem nawrócić też mały stan oleju dolałem podnosi przejechałem razpole iznowu to samo brak podnoszenia oleju pełowszystko ok wycieki jak zawsze i wiesz co wystarczyło zrobić popuściłem zlacze na przewodzie do silownika kilka razy ruszyłem dzwigniąq podnoszenia w obie strony aż zaczeło dobrze chodzić trochę oleju ubyło w zbiorniczku dolałem i podnosi do tej pory wszystko dalej bez problemu a ciągnik mam z 1976 najstarszy model |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbych-kub61
|
Wysłany: Czw Sie 19 18:17 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| [quo cześć koledzy mam problem z hydraulikom na pusto podnosi tylko musi wejść na wysokie obroty jak podepnę szpile do załadunku bel to ma już problem z podniesieniem a wiosną bez problemu podnosił Amazona 2,5 metrowego z ziarnem bez problemu a teraz to by go nawet nie ulżył tak mi się stało w jednej chwili jedną bel podniósł ale słabo zobaczyłem że niema stanu oleju i dolałem oleju takiego jak była zalana hydraulika czyli superol cc[/quote] wiesz co postul miałem podobny problem jak wjechałem z płkugiem w pole nagle nie miałem podnoszenia jak chciałem nawrócić też mały stan oleju dolałem podnosi przejechałem razpole iznowu to samo brak podnoszenia oleju pełowszystko ok wycieki jak zawsze i wiesz co wystarczyło zrobić popuściłem zlacze na przewodzie do silownika kilak razy ruszyłem dzwigniąq podnoszenia w obie strony aż zaczeło dobrze chodzić trochę oleju ubyło w zbiorniczku dolałem i podnosi do tej pory wszystko dalej bez problemu a ciągnik mam z 1976 najstarszy model |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Sro Sie 18 19:59 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| jeanz_1 napisał: | | piotrek1990 napisał: | | ja robię do 100 stopni . |
jak raz glebo-gryzowałem kukurydzę to mi skali brakło ze 14o miał ale go schłodziłem i jeździ dalej |
"Słuchać hadko" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jeanz_1
|
Wysłany: Sro Sie 18 15:42 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| piotrek1990 napisał: | | ja robię do 100 stopni . |
jak raz glebo-gryzowałem kukurydzę to mi skali brakło ze 14o miał ale go schłodziłem i jeździ dalej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wojtek76
|
Wysłany: Wto Sie 17 22:00 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| Znajdz temat " Elektryka w ciągnikach " tam jest opis podłączania alternatora z regulatorem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sławek

|
Wysłany: Wto Sie 17 14:48 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| witam właśnie zakupiłem nowy alternator do swojej "bestji" tylko ze stary ma bodajże 6 wyjśc kablowych i oddzielny regulator a nowy regulator ma w montowany w siebie i z tego powodu ma tylko 3 wyjścia kablowe niech ktos podżuci schemat jak to podpiąć bo sam nie nam za wiele czasu aby do tego dochodzic |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Nie Sie 15 19:36 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| piotrek1990 napisał: | | wiarus napisał: | Pierścienie ,zapieczone lub zużyte.
Czy pilnowałeś stanu oleju i czy bierze olej. |
Oleju wcale nie bierze ile nawet bym nie robił . |
To Ci się trafił wyjątkowy egzemplarz. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Nie Sie 15 19:29 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| postul napisał: | | cześć koledzy mam problem z hydraulikom na pusto podnosi tylko musi wejść na wysokie obroty jak podepnę szpile do załadunku bel to ma już problem z podniesieniem a wiosną bez problemu podnosił Amazona 2,5 metrowego z ziarnem bez problemu a teraz to by go nawet nie ulżył tak mi się stało w jednej chwili jedną bel podniósł ale słabo zobaczyłem że niema stanu oleju i dolałem oleju takiego jak była zalana hydraulika czyli superol cc |
Myślę ze poszła pompa Nie są drogie.Ale nie zaszkodzi sprawdzić rozdzielacza .Nie kupuj pompy wcześniej tylko po wyciągnięciu, są rożne rodzaje, |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Nie Sie 15 19:22 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| damian1221 napisał: | | witam koledzy. nie wiem co jest w moim władymirku podnosi mi się stan oleju w silniku spuściłem raz i znowu jest ponad stan czy możliwe jest żeby poszła ropa do oleju ? proszę o odpowiedz jak najszybciej. |
Sprawdz czy mieszanina się pali.Wg mnie jedyny kontakt z olejem paliwo ma przez wtryskiwacze i cylindry Sprawdz stan.wtryskiwaczy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Nie Sie 15 19:13 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
[quote="zibi306"]mam problem z moim wladkiem a dokladniej z paliwem bo mi sie zapowietrza i nie wiem gdzie pompka zasilajaca sprawna filtry nowe przewody szczelne i czyste jaj jade i daje pelny gaz to go dusi i spada z obrotow ze pusty nie moze sie uciagnac ktos mial taki problem kiedys?[/quote
Są dwa pojęcia.
Silnik się zapowietrza z powodu niezczelności w ukladzie ssącym paliwo .To wymaga cierpliwości i trzeba po kolei szukać i znależć to żródło. Od zbiornika do pompki zasilającej.
Silnik dławi z powodu niedostatecznego dostarczenia paliwa do pompy wtryskowej,ale się nie zapowietrza.Powodem może być:zanieczyszczone filtry ,odstojnik lub przewody zasilania przez zanieczyszczenia stale.
Szukanie wymaga dokladności. Powodzenia.Więcej w moich postach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
damian1221
|
Wysłany: Nie Sie 15 10:01 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| witam koledzy. nie wiem co jest w moim władymirku podnosi mi się stan oleju w silniku spuściłem raz i znowu jest ponad stan czy możliwe jest żeby poszła ropa do oleju ? proszę o odpowiedz jak najszybciej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
postul
|
Wysłany: Sob Sie 14 22:19 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| cześć koledzy mam problem z hydraulikom na pusto podnosi tylko musi wejść na wysokie obroty jak podepnę szpile do załadunku bel to ma już problem z podniesieniem a wiosną bez problemu podnosił Amazona 2,5 metrowego z ziarnem bez problemu a teraz to by go nawet nie ulżył tak mi się stało w jednej chwili jedną bel podniósł ale słabo zobaczyłem że niema stanu oleju i dolałem oleju takiego jak była zalana hydraulika czyli superol cc |
|
| Powrót do góry |
|
 |
urbens
Dołączył: 10 Cze 2008 Posty: 83 Skąd: Lubelskie, pow. krasnostawski
|
Wysłany: Sob Sie 14 22:07 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| W pompce mogły Ci paść zaworki. U mnie władek ma taki objaw, że jak ma mniej jak pół zbiornika paliwa to zaczyna się dławić, mój pompiarz stwierdził, że mam juz słabą pompkę zasilającą(nie daje rady podnieść paliwa ze zbiornika) i trzeba drugą, albo wymienić zaworki. Ja też mam wszystko szczelne i czyste sprawdzone przez mechanika. Ale póki co to mi tak to nie przeszkadza. Ale gdy naleje bak do pełna to jest oki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zibi306
|
Wysłany: Sob Sie 14 20:48 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| mam problem z moim wladkiem a dokladniej z paliwem bo mi sie zapowietrza i nie wiem gdzie pompka zasilajaca sprawna filtry nowe przewody szczelne i czyste jaj jade i daje pelny gaz to go dusi i spada z obrotow ze pusty nie moze sie uciagnac ktos mial taki problem kiedys? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
xxxskalpel114
|
Wysłany: Sob Sie 14 14:28 GMT 2010 Temat postu: Temperatura |
|
|
| Ja jak gryzłem w upał to miałem prawie 90 stopni |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek1990
|
Wysłany: Sob Sie 14 11:58 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| urbens napisał: | | Jakie macie temperatury oleju we władkach jak robicie nim w upał? |
w dluzsza jazde bez obciazenia to 80 stopni a w orce do 100 dojdzie . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
urbens
|
Wysłany: Sob Sie 14 11:55 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| Jakie macie temperatury oleju we władkach jak robicie nim w upał? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sendar
|
Wysłany: Czw Sie 12 12:57 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
Witam,
Ostatnio przeglądając internet trafiłem na fajny serwis z bezpłatnymi ogłoszeniami rolniczymi. Więc jak chcecie sprzedać lub kupić jakąs maszynę rolniczą to polecam:
http://targ.rolniczy24.pl
dużo ogłoszeń |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michaił04
|
Wysłany: Czw Sie 12 11:33 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| koledzy to nie dym tylko para z oleju. ale skoro dobrze kopci z tej rurki znaczy ze silnik powoli prosi sie remontu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek1990
|
Wysłany: Sro Sie 11 13:57 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| wiarus napisał: | Pierścienie ,zapieczone lub zużyte.
Oleju wcale nie bierze ile nawet bym nie robił . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
urbens
|
Wysłany: Sro Sie 11 7:17 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| 1 litr oleju na 9 mth bardzo ciężkiej pracy na mokrej borowinie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
urbens
|
Wysłany: Wto Sie 10 21:50 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
| U mnie tez idzie dymek z tej rurki, mam już tak kilka jak nie kilkanascie lat, zużycie oleju mam niewielkie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Wto Sie 10 20:14 GMT 2010 Temat postu: |
|
|
Pierścienie ,zapieczone lub zużyte.
|