MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Ceny żywca są stabilne, ale wysokie

14 lipca 2005

W centralnej Polsce tuczników zaczyna brakować. Ale jest to problem przejściowy - jak mówią skupujący. Latem rolnicy zwykle dostarczają mniej żywca do punktów skupu. Mniejsze jest także zapotrzebowanie na mięso i wędliny.

Rozpiętość cen żywca na rynku jest duża. W zależności od mięsności zakłady płacą od 3,60 do 4,50 zł za kilogram. Wysoka cena w punktach skupu powinna się jeszcze jakiś czas utrzymać. Ale już teraz niektóre zakłady zaczynają mówić o obniżeniu cen.


POWIĄZANE

Minister Czesław Siekierski spotkał się z przedstawicielami branży spożywczej, k...

W nawiązaniu do publikacji pojawiających się w brytyjskich mediach, z pełną stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę