Advertisement Targi_china_210519-750

Polski Związek Hodowców Strusi

Polski Związek Hodowców Strusi powstał w 1995 roku i liczy ponad 100 członków. Do podstawowych zadań Związku zaliczono: reprezentowanie i obronę interesów hodowców strusi,

19 czerwca 2002

Strusie produkty

MięsoMięso pozyskiwane ze strusia zwane strusiną. Zaletą strusiny jest jej niska kaloryczność oraz mała zawartość tłuszczu, niewielka zawartość cholesterolu – zbliżona do mięsa indyczego, a

19 czerwca 2002

Problemy zdrowotne strusi

Nie można ukrywać, iż problemy zdrowotne dotyczą strusi tak samo jak innych stworzeń. Niemniej ogromna większość zagrożeń, dotyczy strusi bardzo młodych (do 1 miesiąca) lub wręcz będących

19 czerwca 2002

Strusie – ROZPOCZYNAMY HODOWLĘ

Co chcę osiągnąć? Jest to podstawowe pytanie. Rozpoczęcie hodowli strusi, tak jak i każde inne przedsięwzięcie gospodarcze musi być dokładnie przemyślane. Naszym celem może być hodowla

19 czerwca 2002

Ferma strusi w Kamionnej

Ciekawym miejscem w regionie Niziny Śląskiej jest ferma strusi w Kamionnej. Warto zajrzeć tam przy okazji agroturystycznego wypoczynku. Oto, co mówią o tym miejscu

19 czerwca 2002

KOLIBAKTERIOZA (Colibacteriosis)

Przyczyna Chorobę wywołują patogenne serotypy E. coli. Źródła i drogi zakażenia Drogą zakażenia jest układ oddechowy oraz przewód pokarmowy, a źródłem zarazka jest zanieczyszczona

19 czerwca 2002

SYSTEMOWE GWARANCJE

Prof. dr hab. Jacek Kijowski - Akademia Rolnicza im. A. Cieszkowskiego , Poznań SYSTEMOWE GWARANCJE JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA ZDROWOTNEGO PRODUKTÓW DROBIARSKICH Pojęcie jakości produktów

19 czerwca 2002

KANIBALIZM

Kanibalizm to nawyk, który jest niekiedy powodem poważnych strat ekonomicznych w wielkotowarowej produkcji drobiarskiej. Przyczyny Przyczyn prowadzących do wystąpienia tego nawyku jest wiele,

19 czerwca 2002

CHOROBA MAREKA

Przyczyna Chorobę wywołuje wirus z rodzaju Herpesvirus. Źródła i drogi zakażenia Drogą wniknięcia zarazka do organizmu jest układ oddechowy bądź przewód pokarmowy. Zakażenie ma najczęściej

19 czerwca 2002

JAKOŚĆ PASZ...

Dr hab. prof. nadzw. Andrzej Rutkowski JAKOŚĆ PASZ A BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE PRODUKTÓW DROBIARSKICH Bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiarskich należy rozpatrywać w trzech aspektach. Po

19 czerwca 2002
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę