aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 18.08.2015

19 sierpnia 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 14.08    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    5    -0,75
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    3,88    0,37                                                                                    
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4,5    4,25    3,88    0,37
4    bakłażan    kg    2,6    3,5    3,05    3,3    -0,25
5    brokuł    szt.    2    2,5    2,25    2    0,25
6    burak czerwony    kg    0,8    1    0,9    1,1    -0,2
7    cebula    kg    1    1,3    1,15    1,35    -0,2
8    cebula cukrowa    kg    1,8    2,5    2,15    2,35    -0,2
9    cebula czerwona    kg    2    2,5    2,25    2,7    -0,45
10    chrzan    pęczek    1,2    1,2    1,2    1,2    0
11    cukinia    kg    2    2    2    2    0
12    czosnek    szt.    0,5    1    0,75    0,75    0
13    fasola szparagowa żółta    kg    5    6    5,5    5    0,5
14    kalafior    szt.    2,5    3    2,75    1,75    1
15    kapusta biała    szt.    1,8    2,5    2,15    1,75    0,4
16    kapusta czerwona    szt.    1    1,8    1,4        
17    kapusta kiszona    kg    2,4    2,6    2,5    2,3    0,2
18    kapusta pekińska    kg    2,4    4    3,2    3    0,2
19    kapusta włoska    szt.    2    2,5    2,25    2,25    0
20    koper    pęczek    1    1,4    1,2    1,3    -0,1
21    kukurydza    szt.    1    1,5    1,25    1,2    0,05                                                                                                  
22    marchew    kg    1,4    2    1,7    1,6    0,1
23    natka z pietruszki    pęczek    0,8    1    0,9    0,8    0,1
24    ogórek    kg    2,5    3    2,75    3    -0,25
25    ogórek gruntowy    kg    1,5    2,5    2    2    0
26    ogórek kiszony    kg    5    5    5    4,75    0,25
27    ogórek małosolny    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
28    papryka biała    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
29    papryka czerwona    kg    3,3    4    3,65    3,2    0,45
30    papryka żółta    kg    3,2    3,2    3,2        
31    papryka pikantna    kg    7    10    8,5    9    -0,5
32    papryka pomidorowa    kg    4    4    4    4    0
33    papryka zielona    kg    2,5    3    2,75    3    -0,25
34    pietruszka    kg    5,4    6    5,7    6    -0,3
35    pomidor    kg    1,3    2,5    1,9    2,45    -0,55                                                                                        
36    pomidor malinowy    kg    2    3,68    2,84    3,25    -0,41
37    por    szt.    1,2    3    2,1    1,45    0,65
38    rzodkiewka    pęczek    1,2    1,4    1,3    1,2    0,1
39    sałata    szt.    1,33    1,6    1,47    1,38    0,09
40    sałata lodowa    szt.    2,5    2,8    2,65    2,4    0,25
41    seler    kg    4,4    5    4,7    4,4    0,3                                                                                                       
42    seler naciowy    szt.    3,5    3,5    3,5    2,83    0,67
43    szczypior    szt.    1    1,3    1,15    1,1    0,05
44    włoszczyzna    pęczek    2    2,5    2,25    2    0,25
45    ziemniak    kg    0,8    1    0,9    0,85    0,05

grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10        
2    pieczarka    kg    5    5    5    5    0

owoce                            
1    ananas    szt.    5    5,5    5,25    6,45    -1,2
2    arbuz    kg    1,2    2    1,6    1,75    -0,15
3    banany    kg    3,11    3,8    3,46    3,5    -0,04
4    borówka amerykańska    kg    11    11    11    10    1
5    borówka amerykańska    0.25 kg    3,5    3,5    3,5    3,75    -0,25
6    brzoskwinia Paraguayo    kg    5,5    5,5    5,5    4,5    1
7    brzoskwinie imp.    kg    3,2    4,5    3,85    3,4    0,45
8    cytryny    kg    8,5    9    8,75    8,65    0,1
9    grapefruity    kg    5    5,5    5,25    5,25    0
10    gruszki Klapsa    kg    2    3    2,5                                                                                                                 
11    jabłka Antonówka    kg    2    2    2        
12    jabłka Oliwka    kg    1,67    2    1,84    2    -0,16
13    jabłka Paulared    kg    1,87    2    1,94    2    -0,06
14    jabłka Piros    kg    1    2,33    1,67    2,17    -0,5
15    kiwi    kg    7    7    7    6,75    0,25
16    limonka    kg    10    15    12,5    12    0,5
17    śliwka Dąbrowicka    kg    2    2,5    2,25    2,5    -0,25
18    śliwka Lepotica    kg    2    2,5    2,25    2    0,25
19    śliwka Ulena    kg    1,5    3    2,25    2,5    -0,25
20    śliwki węgierki    kg    2,5    3,5    3    3,5    -0,5
21    maliny    500 g    4,5    5,5    5    5    0
22    mandarynki    kg    7    8    7,5    7,5    0
23    nektarynki    kg    1,5    4    2,75    3,4    -0,65
24    pomarańcze    kg    4,5    5    4,75    4,35    0,4
25    truskawki    500 g    4,5    4,5    4,5        
26    wiśnie    kg    4,5    4,5    4,5    3    1,5
27    winogrona białe    kg    3,5    6    4,75    4,4    0,35
28    winogrona ciemne    kg    7    7,14    7,07    6,55    0,52

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2,3    2,6    2,45    2,3    0,15                                                                                                                
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,2    23,5    23,35    23,75    -0,4
4    fasola drobna Aura    kg    5    6    5,5    6    -0,5
5    fasola Jaś karłowy    kg    4    5    4,5    4,8    -0,3
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    12    13,9    12,95    13,35    -0,4
9    kiełbasa zwyczajna    kg    5,6    7,49    6,55    8,42    -1,87
10    kurczak    kg    7,2    7,7    7,45    7,3    0,15
11    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
12    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
13    masło Extra    200 g    3,2    3,2    3,2    3,46    -0,26
14    miruna ze skórą (filet)    kg    15    15,8    15,4    15,4    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
16    schab b/kości    kg    13,9    15,3    14,6    13,9    0,7
17    szprot wędzony    kg    9    10,5    9,75        

POWIĄZANE

W większości rynkach hurtowych w kraju mamy do czynienie ze stabilizacją cen. Ży...

Po znaczącym spadku sprzedaży eksportowej na przestrzeni poprzednich trzech lat,...

Ukraińska pszenica, na którą jest duży popyt na rynku światowym, zaczęła drożeć....


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę