aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

ROZPORZĄDZENIE 

19 czerwca 2002

z dnia 14 lutego 2002 r.

zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe.

(Dz. U. z 2002 r., nr 16, poz. 152)

 

Na podstawie art. 1 ust. 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 i z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:

§ 1. W rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 4 maja 1998 r. w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe (Dz. U. Nr 59, poz. 378, z 1999 r. Nr 3, poz. 27 i Nr 16, poz. 151, z 2000 r. Nr 9, poz. 124 oraz z 2001 r. Nr 20, poz. 241) załącznik do rozporządzenia otrzymuje brzmienie określone w załączniku do niniejszego rozporządzenia.

§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: J. Kalinowski

 

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 lutego 2002 r. (poz. 152)

WYKAZ TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY, NA KTÓRE MOGĄ BYĆ NAŁOŻONE OPŁATY CELNE DODATKOWE

 

KOD PCN

Nazwa towaru

1

2

0102

Bydło żywe:

0102 90

- Pozostałe:

 

- - Gatunki domowe:

0102 90 05 0

- - - O masie nieprzekraczającej 80 kg

 

- - - O masie powyżej 80 kg, ale nieprzekraczającej 160 kg:

0102 90 21 0

- - - - Rzeźne

0102 90 29 0

- - - - Pozostałe

 

- - - O masie powyżej 300 kg:

 

- - - - Krowy:

0102 90 61 0

- - - - - Rzeźne

0102 90 69 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - - Pozostałe:

0102 90 71 0

- - - - - Rzeźne

0102 90 79 0

- - - - - Pozostałe

0103

Trzoda chlewna żywa:

 

- Pozostałe:

0103 91

- - O masie poniżej 50 kg:

0103 91 10 0

- - - Gatunki domowe

0103 92

- - O masie 50 kg lub większej:

 

- - - Gatunki domowe:

0103 92 11 0

- - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub

większej

0103 92 19 0

- - - - Pozostałe

0104

Owce i kozy żywe:

0104 10

- Owce:

 

- - Pozostałe:

0104 10 30 0

- - - Jagnięta (do jednego roku życia)

0104 10 80 0

- - - Pozostałe

0104 20

- Kozy:

0104 20 90 0

- - Pozostałe

0105

Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:

 

- O masie nieprzekraczającej 185 g:

0105 11

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus :

 

- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i

trzecim pokoleniu:

0105 11 11 0

- - - - Nioski

0105 11 19 0

- - - - Pozostałe

 

- - - Pozostałe:

0105 11 91 0

- - - - Nioski

0105 11 99 0

- - - - Pozostałe

0105 12 00 0

- - Indyki

0105 19

- - Pozostałe:

0105 19 20 0

- - - Gęsi

0105 19 90 0

- - - Kaczki i perliczki

 

- Pozostałe:

0105 92 00 0

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nieprzekraczającej

2.000 g

0105 93 00 0

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2.000 g

0105 99

- - Pozostałe:

0105 99 10 0

- - - Kaczki

0105 99 20 0

- - - Gęsi

0105 99 30 0

- - - Indyki

0105 99 50 0

- - - Perliczki

0201

Mięso wołowe świeże lub chłodzone:

0201 10 00 0

- Tusze i półtusze

0201 20

- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:

0201 20 20 0

- - Ćwierci "kompensowane"

0201 20 30 0

- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone

0201 20 50 0

- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone

0201 20 90 0

- - Pozostałe

0201 30 00 0

- Bez kości

0202

Mięso wołowe mrożone:

0202 10 00 0

- Tusze i półtusze

0202 20

- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:

0202 20 10 0

- - Ćwierci "kompensowane"

0202 20 30 0

- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone

0202 20 50 0

- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone

0202 20 90 0

- - Pozostałe

0202 30

- Bez kości:

0202 30 10 0

- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części,

a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci

"kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć

przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a

drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy

0202 30 50 0

- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki

0202 30 90 0

- - Pozostałe

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

 

- Świeże lub chłodzone:

0203 11

- - Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

- - - Ze świń domowych

0203 12

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

 

- - - Ze świń domowych:

0203 12 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

0203 12 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

0203 19

- - Pozostałe:

 

- - - Ze świń domowych:

0203 19 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

0203 19 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0203 19 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

 

- - - - Pozostałe:

0203 19 55 0

- - - - - Bez kości

0203 19 59 0

- - - - - Pozostałe

 

- Mrożone:

0203 21

- - Tusze i półtusze:

0203 21 10 0

- - - Ze świń domowych

0203 22

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

 

- - - Ze świń domowych:

0203 22 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

0203 22 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

0203 29

- - Pozostałe:

 

- - - Ze świń domowych:

0203 29 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

0203 29 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0203 29 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

 

- - - - Pozostałe:

0203 29 55 0

- - - - - Bez kości

0203 29 59 0

- - - - - Pozostałe

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

 

- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus :

0207 11

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako

"kurczaki 83%"

0207 11 30 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"

0207 11 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej

prezentowane

0207 12

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"

0207 12 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej

prezentowane

0207 13

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

 

- - - Kawałki:

0207 13 10 0

- - - - Bez kości

 

- - - - Z kośćmi:

0207 13 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 13 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0207 13 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i

końce skrzydeł

0207 13 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0207 13 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0207 13 70 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

0207 13 91 0

- - - - Wątroby

0207 13 99 0

- - - - Pozostałe

0207 14

- - Kawałki i podroby mrożone:

 

- - - Kawałki:

0207 14 10 0

- - - - Bez kości

 

- - - - Z kośćmi:

0207 14 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 14 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0207 14 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i

końce skrzydeł

0207 14 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0207 14 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0207 14 70 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

0207 14 91 0

- - - - Wątroby

0207 14 99 0

- - - - Pozostałe

 

- Z indyków:

0207 24

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"

0207 24 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej

prezentowane

0207 25

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 25 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"

0207 25 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej

prezentowane

0207 26

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

 

- - - Kawałki:

0207 26 10 0

- - - - Bez kości

 

- - - - Z kośćmi:

0207 26 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 26 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0207 26 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i

końce skrzydeł

0207 26 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

 

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 26 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

0207 26 70 0

- - - - - - Pozostałe

0207 26 80 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

0207 26 91 0

- - - - Wątroby

0207 26 99 0

- - - - Pozostałe

0207 27

- - Kawałki i podroby, mrożone:

 

- - - Kawałki:

0207 27 10 0

- - - - Bez kości

 

- - - - Z kośćmi:

0207 27 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 27 30 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0207 27 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i

końce skrzydeł

0207 27 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

 

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

0207 27 70 0

- - - - - - Pozostałe

0207 27 80 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

0207 27 91 0

- - - - Wątroby

0207 27 99 0

- - - - Pozostałe

 

- Z kaczek, gęsi i perliczek:

0207 32

- - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

 

- - - Kaczki:

0207 32 11 0

- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami

i łapami, znane jako "kaczki 85%"

0207 32 15 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"

0207 32 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj,

serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub

inaczej prezentowane

 

- - - Gęsi:

0207 32 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami,

znane jako "gęsi 82%"

0207 32 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i

żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%"

lub inaczej prezentowane

0207 32 90 0

- - - Perliczki

0207 33

- - Niecięte na kawałki, mrożone:

 

- - - Kaczki:

0207 33 11 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"

0207 33 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej

prezentowane

 

- - - Gęsi:

0207 33 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami,

znane jako "gęsi 82%"

0207 33 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i

żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%"

lub inaczej prezentowane

0207 33 90 0

- - - Perliczki

0207 34

- - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone:

0207 34 10 0

- - - Z gęsi

0207 34 90 0

- - - Z kaczek

0207 35

- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:

 

- - - Kawałki:

 

- - - - Bez kości:

0207 35 11 0

- - - - - Z gęsi

0207 35 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

 

- - - - Z kośćmi:

 

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 35 21 0

- - - - - - Z kaczek

0207 35 23 0

- - - - - - Z gęsi

0207 35 25 0

- - - - - - Z perliczek

0207 35 31 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0207 35 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i

końce skrzydeł

 

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 35 51 0

- - - - - - Z gęsi

0207 35 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

 

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 35 61 0

- - - - - - Z gęsi

0207 35 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

0207 35 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

0207 35 79 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

0207 35 91 0

- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby

0207 35 99 0

- - - - Pozostałe

0207 36

- - Pozostałe, mrożone:

 

- - - Kawałki:

 

- - - - Bez kości:

0207 36 11 0

- - - - - Z gęsi

0207 36 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

 

- - - - Z kośćmi:

 

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 36 21 0

- - - - - - Z kaczek

0207 36 23 0

- - - - - - Z gęsi

0207 36 25 0

- - - - - - Z perliczek

0207 36 31 0

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami

0207 36 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i

końce skrzydeł

 

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 36 51 0

- - - - - - Z gęsi

0207 36 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

 

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 36 61 0

- - - - - - Z gęsi

0207 36 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

0207 36 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

0207 36 79 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

 

- - - - Wątroby:

0207 36 81 0

- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie

0207 36 85 0

- - - - - Otłuszczone wątroby kacze

0207 36 89 0

- - - - - Pozostałe

0207 36 90 0

- - - - Pozostałe

0401

Mleko i śmietana, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

0401 10

- O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1%:

0401 10 10 0

- - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej

2 litrów

0401 10 90 0

- - Pozostałe

0401 20

- O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1%, ale

nieprzekraczającej 6%:

 

- - Nieprzekraczającej 3%:

0401 20 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2 litrów

0401 20 19 0

- - - Pozostałe

 

- - Przekraczającej 3%:

0401 20 91 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2 litrów

0401 20 99 0

- - - Pozostałe

0401 30

- O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 6%:

 

- - Nieprzekraczającej 21%:

0401 30 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2 litrów

0401 30 19 0

- - - Pozostałe

 

- - Przekraczającej 21%, ale nieprzekraczającej 45%:

0401 30 31 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2 litrów

0401 30 39 0

- - - Pozostałe

 

- - Przekraczającej 45%:

0401 30 91 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2 litrów

0401 30 99 0

- - - Pozostałe

0402

Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

0402 10

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości

tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1,5%:

 

- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

0402 10 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 10 19 0

- - - Pozostałe

 

- - Pozostałe:

0402 10 91 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 10 99 0

- - - Pozostałe

 

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości

tłuszczu w masie przekraczającej 1,5%:

0402 21

- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%:

0402 21 11

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg:

0402 21 11 1

- - - - - Dla niemowląt

0402 21 11 9

- - - - - Pozostałe

 

- - - - Pozostałe:

0402 21 17

- - - - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 11%:

0402 21 17 1

- - - - - - Dla niemowląt

0402 21 17 9

- - - - - - Pozostałe

0402 21 19

- - - - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 11%, ale

nieprzekraczającej 27%:

0402 21 19 1

- - - - - - Dla niemowląt

0402 21 19 9

- - - - - - Pozostałe

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 27%:

0402 21 91

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg:

0402 21 91 1

- - - - - Dla niemowląt

0402 21 91 9

- - - - - Pozostałe

0402 21 99

- - - - Pozostałe:

0402 21 99 1

- - - - - Dla niemowląt

0402 21 99 9

- - - - - Pozostałe

0402 29

- - Pozostałe:

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%:

0402 29 11 0

- - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie zamkniętych

pojemnikach, o zawartości netto nieprzekraczającej 500 g i

o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10%

 

- - - - Pozostałe:

0402 29 15 0

- - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 29 19 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 27%:

0402 29 91 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 29 99 0

- - - - Pozostałe

 

- Pozostałe:

0402 91

- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 8%:

0402 91 11 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 91 19 0

- - - - Pozostałe

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 8%, ale

nieprzekraczającej 10%:

0402 91 31 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 91 39 0

- - - - Pozostałe

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10%, ale

nieprzekraczającej 45%:

0402 91 51 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 91 59 0

- - - - Pozostałe

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 45%:

0402 91 91 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 91 99 0

- - - - Pozostałe

0402 99

- - Pozostałe:

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 9,5%:

0402 99 11 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 99 19 0

- - - - Pozostałe

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 9,5%, ale

nieprzekraczającej 45%:

0402 99 31 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 99 39 0

- - - - Pozostałe

 

- - - O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 45%:

0402 99 91 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto

nieprzekraczającej 2,5 kg

0402 99 99 0

- - - - Pozostałe

0403

Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

0403 10

- Jogurt:

 

- - Niearomatyzowany ani niezawierający dodatku owoców, orzechów

lub kakao:

 

- - - Niezawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o

zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 11 0

- - - - Nieprzekraczającej 3 %

0403 10 13 0

- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

0403 10 19 0

- - - - Przekraczającej 6 %

 

- - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 31 0

- - - - Nieprzekraczającej 3 %

0403 10 33 0

- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6 %

0403 10 39 0

- - - - Przekraczającej 6 %

 

- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub

kakao:

 

- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości

tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 51 0

- - - - Nieprzekraczającej 1,5%

0403 10 53 0

- - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

0403 10 59 0

- - - - Przekraczającej 27%

 

- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 91 0

- - - - Nieprzekraczającej 3%

0403 10 93 0

- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

0403 10 99 0

- - - - Przekraczającej 6%

0403 90

- Pozostałe:

 

- - Niearomatyzowane ani niezawierające dodatku owoców, orzechów

lub kakao:

 

- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci:

 

- - - - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego,

o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 11 0

- - - - - Nieprzekraczającej 1,5%

0403 90 13 0

- - - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

0403 90 19 0

- - - - - Przekraczającej 27%

 

- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 31 0

- - - - - Nieprzekraczającej 1,5%

0403 90 33 0

- - - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

0403 90 39 0

- - - - - Przekraczającej 27%

 

- - - Pozostałe:

 

- - - - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego,

o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 51 0

- - - - - Nieprzekraczającej 3%

0403 90 53 0

- - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

0403 90 59 0

- - - - - Przekraczającej 6%

- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 61 0

- - - - - Nieprzekraczającej 3%

0403 90 63 0

- - - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

0403 90 69 0

- - - - - Przekraczającej 6%

 

- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub

kakao:

 

- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości

tłuszczu mlecznego w masie:

0403 90 71 0

- - - - Nieprzekraczającej 1,5%

0403 90 73 0

- - - - Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

0403 90 79 0

- - - - Przekraczającej 27%

 

- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 90 91 0

- - - - Nieprzekraczającej 3%

0403 90 93 0

- - - - Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

0403 90 99 0

- - - - Przekraczającej 6%

0405

Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania:

0405 10

- Masło:

 

- - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 85%:

 

- - - Masło naturalne:

0405 10 11 0

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto

nieprzekraczającej 1 kg

0405 10 19 0

- - - - Pozostałe

0405 10 30 0

- - - Masło odtwarzane

0405 10 50 0

- - - Masło z serwatki

0405 10 90 0

- - Pozostałe

0405 20

- Produkty mleczarskie do smarowania:

0405 20 10 0

- - O zawartości tłuszczu w


POWIĄZANE

- Usprawnione prace legislacyjne: mniej konfliktów kompetencyjnych i lepsze mech...

Metan: Parlament przyjmuje nowe prawo mające na celu ograniczenie emisji z sekto...

Eurodeputowani opowoedzieli się wczoraj na sesji plenarnej Parlamentu Europejski...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę