Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Albo się dostosują, albo zostaną zlikwidowane

24 października 2003

Dolny Śląsk stoi przed perspektywą likwidacji znacznej ilości przedsiębiorstw przemysłu spożywczego. Do 30 kwietnia przyszłego roku polscy producenci muszą dostosować się do warunków sanitarno-weterynaryjnych stawianych przez Unię Europejską.

Oznacza to wdrożenie w każdej firmie specjalnych działań gwarantujących bezpieczeństwo żywności. Tymczasem odpowiednie systemy funkcjonują zaledwie w jednej trzeciej przedsiębiorstw, a blisko 40 procent firm nawet nie deklaruje zainteresowania ich wdrożeniem.

Po 30 kwietnia produkcja w zakładach nie spełniających norm unijnych będzie wstrzymana.


POWIĄZANE

Od 10 lutego Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa będzie przyjmował...

Około 92,6 tys. ton żywności o wartości ponad 265 mln zł trafi w tym roku do org...

Sytuacja na unijnym rynku rolnym nadal jest krytyczna. Potrzeba środków łagodząc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę