Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Brazylijskie filety tańsze od polskich

4 lipca 2005

Na giełdach towarowych można kupić już brazylijskie filety z piersi indyka. Są dużo tańsze od krajowych, ale przyprawione... pieprzem.

Niektóre zakłady skusiły się na brazylijski towar, ale okazało się, że przyprawy trudno się pozbyć. Mimo że kontyngent pojawił się na rynkach całej Unii, polskie mięso drobiowe znajduje nabywców.

Eksporterom do szczęścia brakuje jedynie dobrego kursu euro, bo przy obecnych notowaniach niewiele da się zarobić na wysyłkach. Na krajowym rynku dobrze sprzedają się udka i skrzydełka na grilla. Te drugie zdrożały nawet o 2 złote za kilogram.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Lekarsko-Weterynaryjna żąda przywrócenia obowiązkowych świadectw zd...

Znane i doceniane przez rzesze konsumentów Wędliny z Borów Tucholskich ponownie ...

Ubój gospodarski odbywa się często bez nadzoru weterynaryjnego - wynika z kontro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę