Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Mięso z klonowanych zwierząt jest bezpieczne

31 października 2003

Mleko i produkty mięsne z klonowanych krów, świń i kóz są bezpieczne dla konsumentów, twierdzi amerykański Urząd ds. Żywności i Leków (FDA).

Ustalenia FDA, ujawnione przez agencję Reutera, oznaczają, że urząd ten jest o krok bliżej od podjęcia decyzji czy zezwolić na komercjalizację żywności ze sklonowanych zwierząt.

Sprawa ma być rozstrzygnięta w przyszłym roku.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Lekarsko-Weterynaryjna żąda przywrócenia obowiązkowych świadectw zd...

Znane i doceniane przez rzesze konsumentów Wędliny z Borów Tucholskich ponownie ...

Ubój gospodarski odbywa się często bez nadzoru weterynaryjnego - wynika z kontro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę