Na rynku niewielkie wahania cen wieprzowiny. Na początku tygodnia świeże półtusze wieprzowe kl. R podrożały o około 5 proc., do 5,8 - 5,9 zł za kg. W końcu tygodnia znów można było je kupić po 5,6 - 5,65 zł za t. Zakłady mają duże zapasy mięsa mrożonego i wykorzystują je w przetwórstwie. Dlatego, mimo sporego zapotrzebowania, ceny przetworów mięsnych nie rosną.
Nadal małe jest zapotrzebowanie na tłuszcze, gdyż niewielki jest eksport na Wschód. Nieduży jest import wieprzowiny. Powoli drożeje wołowina. Podaż tego mięsa jest niewielka, a zapotrzebowanie na rynek krajowy i eksport wzrosło.
Z tygodnia na tydzień rośnie skup młodych warzyw i tegorocznych owoców. Ogrodnicy narzekają, bo ceny są mało opłacalne, często niższe niż przed rokiem. Dotyczy to np. truskawek i agrestu. Eksperci zapowiadają, że korzystniejsze dla producentów powinny być w tym roku ceny malin, wiśni i czereśni. Tanieją młode warzywa. Ich wysokie ceny jak na tę porę roku tłumaczy się opóźnioną wegetacją. Spory jest eksport truskawek i ubiegłorocznych jabłek.