Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Norweskie mięso zarażone?

3 marca 2006

Największy norweski producent i przetwórca mięsa jest podejrzewany o to, że sprzedaje produkty skażone bakteriami e-coli. Trwają badania. Pobrano 100 próbek. Połowę z punktów uboju, połowę ze sklepów. Na razie nie znaleziono bakterii.

Ale badania w laboratorium będą trwały nadal. Norweski urząd odpowiedzialny za bezpieczeństwo żywności ogłosił, że nie ma powodu do obaw i całość podejrzanych dostaw mięsa została wycofana. To, co pozostało w sklepach, będzie również dodatkowo przebadane.

Afera wybuchła po tym, jak siedmioro dzieci trafiło do szpitala z podejrzeniem zatrucia e-coli.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Lekarsko-Weterynaryjna żąda przywrócenia obowiązkowych świadectw zd...

Znane i doceniane przez rzesze konsumentów Wędliny z Borów Tucholskich ponownie ...

Ubój gospodarski odbywa się często bez nadzoru weterynaryjnego - wynika z kontro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę