MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Ogólnopolski Informator Masarski – kwiecień 2002

9 kwietnia 2002

Nr 80, kwiecień 2002

PORADY FACHOWE

Dodatki funkcjonalne w przetwórstwie mięsa Część I. Białka mleka (prof. Marek Cierach), s. 66-70
Kutrowanie surowców mięsnych i tłuszczowych Część II. Wpływ parametrów technicznych kutra na jakość drobno rozdrobnionych farszów i wędlin (prof. Włodzimierz Dolata), s. 71-73
Monitoring mięsności tuczników (dr inż. Stefan Kien), s. 74

W DRODZE DO INTEGRACJI Z UE

Gospodarstwa rodzinne w Polsce i UE, s. 75-77
Słowniczek terminów unijnych (Podstawy Polityki Rolnej w UE), s. 78

ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Magurit – maszyny do rozdabniania twardych bloków (PROMAR)

DZIAŁ PRAWNY

Konwencja ATP, s. 80

DZIAŁ GOSPODARCZY

Polska – wiadomości rolnicze (rynek mięsa, pozostałe informacje), s. 81-84
Informacje gospodarcze ze świata (mięso na rynkach światowych, pozostałe informacje), s. 85-88
Notowania – wiadomości dla analityków (wieprzowina, wołowina, drób), s. 89-91

AKTUALNOŚCI

XII Wystawa Prezentacje Żywności 2002, s. 92
Konkurs o Złotą Stalkę 2002, s. 107-108
Konkurencja, ale czy uczciwa? s. 109-111

GIEŁDA MASZYN UŻYWANYCH, s. 93-106

BRANŻOWY SPIS FIRM, s. 113-120

 

Ogólnopolski Informator Masarski
"MASTERPRESS" Sp. z o.o.
ul. Gen. Andersa 40A
15-113 Białystok
tel. (85) 664 75 30
fax (85) 664 75 40
e-mail: masarski@masterpress.com.pl
Internet: www.masterpress.com.pl


POWIĄZANE

Minister Czesław Siekierski spotkał się z przedstawicielami branży spożywczej, k...

W nawiązaniu do publikacji pojawiających się w brytyjskich mediach, z pełną stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę