Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Ogólnopolski Informator Masarski – maj 2002

8 maja 2002

Nr 81, maj 2002

PORADY FACHOWE

"Dodatki funkcjonalne w przetwórstwie mięsa" Część II. Białka roślinne (prof. Marek Cierach), s. 89-94
"Nowe rozwiązania technologiczne i dotyczące badania jakości surowców mięsnych omawiane na 47. Międzynarodowym Kongresie Nauki o Mięsie i Technologii w Krakowie" (dr inż. Stefan Kien), s. 95-96

W DRODZE DO INTEGRACJI Z UE
Pomoc dla rolników w Unii Europejskiej, s. 85-86
Słowniczek terminów unijnych (Najważniejsze europejskie organizacje rolnicze, istotne instytucje w Eiropie i UE), s. 87-88

ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Grillowanie z marynatą Rotisseur (PROMAR), s. 111

DZIAŁ PRAWNY

Ustawa o biopaliwie, s. 97

DZIAŁ GOSPODARCZY

Polska – wiadomości rolnicze (rynek mięsa, pozostałe informacje), s. 104-107
Informacje gospodarcze ze świata (mięso na rynkach światowych, pozostałe informacje), s. 100-103
Notowania – wiadomości dla analityków (wieprzowina, wołowina, drób), s. 108-110

AKTUALNOŚCI

Energia źródeł odnawialnych w Polsce, s.98-99

GIEŁDA MASZYN UŻYWANYCH, s. 70-82

BRANŻOWY SPIS FIRM, s. 113-118

WYKAZ ADRESÓW INTERNETOWYCH, s. 60-61

UWAGA NOWOŚĆ!

Razem z majowym informatorem otrzymacie Państwo dodatek WSZYSTKO O KUTROWANIU!

Biuletyn ten stanowi początek cyklu dodatków tematycznych, które będą publikowane co dwa miesiące i bezpłatnie rozsyłane razem z "Ogólnopolskim Informatorem Masarskim". Majowy dodatek "WSZYSTKO O KUTROWANIU" to kompendium wiedzy o kutrach i środkach wspomagających kutrowanie. Oprócz reklam i ofert większości firm liczących się w branży, znaleźć w nim można fachowy opis zagadnienia, czyli artykuły autorytetów w branży, a także porównanie najważniejszych parametrów maszyn oraz opisy właściwości dodatków wspomagających kutrowanie.

Dodatki tematyczne przedstawiające konkretne oferty ze szczegółowymi opisami produktów z pewnością pomogą usprawnić pracę zaopatrzeniowca w zakładzie mięsnym, a teleadresowy spis firm oszczędzi czas poświęcany zwykle na wyszukiwanie kontaktu z firmami.

 Dodatek: WSZYSTKO O KUTROWANIU

Kutrowanie surowców mięsnych i tłuszczowych (prof. Włodzimierz Dolata), s. 2-6

Dodatki wspomagające wytwarzanie farszu w procesie kutrowania (prof. Marek Cierach), s. 7-10

Kutry – krótki przegląd stosowanych rozwiązań (dr inż. Jacek Mazur), s. 11-16

***

NASTĘPNY DODATEK JUŻ W LIPCU!

TEMAT: WSZYSTKO O HIGIENIE W ZAKŁADZIE MIĘSNYM

 

Ogólnopolski Informator Masarski
"MASTERPRESS" Sp. z o.o.
ul. Gen. Andersa 40A
15-113 Białystok
tel. (85) 664 75 30
fax (85) 664 75 40
e-mail: masarski@masterpress.com.pl
Internet: www.masterpress.com.pl


POWIĄZANE

Krajowa Rada Lekarsko-Weterynaryjna żąda przywrócenia obowiązkowych świadectw zd...

Znane i doceniane przez rzesze konsumentów Wędliny z Borów Tucholskich ponownie ...

Ubój gospodarski odbywa się często bez nadzoru weterynaryjnego - wynika z kontro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę