Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Za łopatkę szlachcica

7 grudnia 2004

Jurorzy konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" spróbowali 187 wędlin z 43 zakładów mięsnych, które stanęły do rywalizacji. Wśród nich znalazły się nawet dwie kiełbasy podsuszane z mięsa strusiego. W ostatni piątek nagrodzono najlepszych wytwórców.

W tym grodnie znalazły się Zakłady Mięsne VIOLA, które wystawiły do konkursu 24 produkty (m.in. wędzonkę chłopską i kiełbasę piwną czy łopatkę szlachcia) i zdobyły dyplom oraz puchar ministra rolnictwa. Za pięć produktów uhonorowane zostały Zakłady Mięsne "Byd-Meat" w Bydgoszczy (chwaliły się kiełbasą bydgoską surową i krakowską suchą), a za cztery wędliny - Zakłady Mięsne "Skiba" które poczęstowały jurorów m.in. kiełbasą leśną i  pieprzową.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Lekarsko-Weterynaryjna żąda przywrócenia obowiązkowych świadectw zd...

Znane i doceniane przez rzesze konsumentów Wędliny z Borów Tucholskich ponownie ...

Ubój gospodarski odbywa się często bez nadzoru weterynaryjnego - wynika z kontro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę