Ptak_mega_22.11
Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Zakłady mięsne: jest dobrze

13 lutego 2006

Tuż po wejściu do Unii Europejskiej w Łódzkiem było 46 zakładów z branży przetwórczej, które nie spełniały unijnych norm. Na czas wprowadzenia zmian dostały tak zwane okresy przejściowe. Większość zakładów poradziła sobie dużo szybciej niż tego wymagano.

Polskie zakłady takie jak ten w Głownie to czołówka światowa – mówią bez wahania specjaliści. W dużej mierze udało się to dzięki środkom pomocowym. W sumie z unijnej kasy jeden zakład mógł dostać nawet 30 milionów złotych. Złożono 140 wniosków.

W Pabianicach będzie realizowana już 2 inwestycja. W Łódzkiem w trakcie dostosowywania się do unijnych norm jest jeszcze 17 firm. Wszystkie mają duże szanse, aby uporać się z tym na czas.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Lekarsko-Weterynaryjna żąda przywrócenia obowiązkowych świadectw zd...

Znane i doceniane przez rzesze konsumentów Wędliny z Borów Tucholskich ponownie ...

Ubój gospodarski odbywa się często bez nadzoru weterynaryjnego - wynika z kontro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę