MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Zakłady mięsne: jest dobrze

13 lutego 2006

Tuż po wejściu do Unii Europejskiej w Łódzkiem było 46 zakładów z branży przetwórczej, które nie spełniały unijnych norm. Na czas wprowadzenia zmian dostały tak zwane okresy przejściowe. Większość zakładów poradziła sobie dużo szybciej niż tego wymagano.

Polskie zakłady takie jak ten w Głownie to czołówka światowa – mówią bez wahania specjaliści. W dużej mierze udało się to dzięki środkom pomocowym. W sumie z unijnej kasy jeden zakład mógł dostać nawet 30 milionów złotych. Złożono 140 wniosków.

W Pabianicach będzie realizowana już 2 inwestycja. W Łódzkiem w trakcie dostosowywania się do unijnych norm jest jeszcze 17 firm. Wszystkie mają duże szanse, aby uporać się z tym na czas.


POWIĄZANE

Minister Czesław Siekierski spotkał się z przedstawicielami branży spożywczej, k...

W nawiązaniu do publikacji pojawiających się w brytyjskich mediach, z pełną stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę