Ptak_mega_22.11
Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Zakłady z Lniana i Pszczyny laureatami XXII Konkursu Wędlin

6 grudnia 2004

Laureatami XXII Konkursu Wędlin - Jesień 2004 zostały Zakłady Mięsne Viola Marian Meyer w Lnianie (Kujawsko- Pomorskie) i Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania SA w Pszczynie (Śląskie).

W piątek otrzymały one puchary ministra rolnictwa za "produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym".

W Warszawie ogłoszone zostały wyniki konkursu zorganizowanego przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego pod patronatem resortu rolnictwa. Wzięły w nim udział 43 zakłady mięsne, które przedstawiły do oceny 187 produktów. Wymagania konkursowe spełniło 181 z nich.

Wyroby oceniano m.in. pod względem smaku, wyglądu i zapachu. Nagrodzone produkty uzyskały ocenę od 4,5 do 5 punktów (w skali 5- punktowej). Pod względem chemicznym zdecydowana większość badanych wędlin była zgodna z polskimi normami.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Lekarsko-Weterynaryjna żąda przywrócenia obowiązkowych świadectw zd...

Znane i doceniane przez rzesze konsumentów Wędliny z Borów Tucholskich ponownie ...

Ubój gospodarski odbywa się często bez nadzoru weterynaryjnego - wynika z kontro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę