MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Ożywienie na rynku drobiu we Włoszech

12 stycznia 2005

We Włoszech ożywienie na rynku drobiu. W dużej mierze to wpływ rządowej kampanii promującej rodzime produkty z białego mięsa.

Włosi, którzy są trzecimi co do wielkości producentami drobiu w Unii Europejskiej z coraz większym trudem walczyli w ostatnich latach z konkurencją z Brazylii i Tajlandii. Teraz włoscy drobiarze odczuwają poprawę. Rośnie sprzedaż krajowa, ale są także perspektywy na większy eksport.


POWIĄZANE

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...

Według informacji statystycznych Międzynarodowego Centrum Handlu (ITC) w 2023 ro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę