MERCOSUR1
TSW_XV_2025

System HACCP gwarancją jakości

4 lipca 2002

Gwarancją wysokiej jakości artykułów produkowanych przez Suwalskie Zakłady Drobiarskie jest wdrożony system HACCP w zakresie uboju i rozbioru mięsa drobiowego.

Suwalskie Zakłady Drobiarskie poza wylęgiem drobiu zajmują się ubojem oraz produkcją wędlin, wędzonek i wyrobów garmażeryjnych. Oferują produkty drobiowe (świeże i mrożone). Obecnie zakłady wdrażają System HACCP w zakresie przetwórstwa oraz chowu i wylęgu drobiu. Zakłady są pod stałym nadzorem Centralnego Inspektoratu Standaryzacji i Inspekcji Weterynaryjnej. Produkty pochodzące z suwalskiej fabryki znajdują coraz szersze uznanie wśród konsumentów.

Drób przetwarzany w zakładzie pochodzi z gospodarstw o czystym ekologicznie środowisku. Jest karmiony produktami zawierającymi mało chemii. O jakości produkowanych wyrobów świadczy nie tylko rosnąca sprzedaż na rynku krajowym i za granicą, lecz także liczne nagrody i wyróżnienia na targach. Zakłady Drobiarskie sponsorują akcje związane z ochroną środowiska, konkursy szkolne, imprezy kulturalno-oświatowe oraz pomagają domom dziecka.


POWIĄZANE

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...

Według informacji statystycznych Międzynarodowego Centrum Handlu (ITC) w 2023 ro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę