aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Wymogi dla ubojni i przetwórni

3 marca 2003

Do obowiązków ubojni/przetwórni należy:

  •  kontrola prawidłowości sposobu chowu i żywienia drobiu u producentów;
  • klasyfikacja na klasy handlowe A i B;
  • klasyfikacja mięsa mrożonego (do -12 stopni) i głęboko mrożonego (do -18 stopni) na klasy wagowe;
  • kontrola stopnia absorpcji wody obcej w tuszach i całkowitej zawartości wody obcej;
  • kontrola temperatury mięsa mrożonego;
  • kontrola poprawności znakowania wyrobów;
  • kontrola opakowań jednostkowych i etykietowanie opakowań;
  • prowadzenie ewidencji zawierającej: rejestr producentów dopuszczonych do rynku, rejestr cykli chowu dla poszczególnych producentów, rejestr wyników kontroli całkowitej zawartości wody obcej.

POWIĄZANE

Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych i Biuro Przedstawiciela Handlu USA po...

Sieci handlowe i producenci żywności wycofują jaja z chowu klatkowego. Już co tr...

Komisja ds. Konkurencji Republiki Południowej Afryki oraz niezależny organ podle...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę