Advertisement

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 26 XI do 1 XII 2001 r.

6 grudnia 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,69
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,93 1,50 1,65
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,86 1,53 1,71
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,74 0,47 0,57
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,72 0,93
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,64 1,06
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  13,38 6,20 9,60
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  9,84 7,60 8,74
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,18 1,09 1,13
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,90 1,15
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,96 0,93 1,51
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 6,50 8,07
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,50 11,88
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  15,98 10,86 13,73
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 10,16 11,87
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  13,00 10,00 11,90
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,86 0,94
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,18 0,72 0,96
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,35 1,00 1,13
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,83 1,25
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,68 1,00
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,23 0,93 1,04
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak  1,63 1,20 1,35
twaróg półtłusty formowany zł /kg  7,81 6,25 6,84
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,31 6,90 7,11
twaróg półtłusty konfekcjonowany zł /kg  7,49 6,59 7,10
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  7,92 5,67 7,03

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 91 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  1 135,7 18
mleko w proszku (>100 ton)  6 710,2 16
sery twarde (>50 ton)  5 030,9 18

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano spadek zapasów: masła – o 197,3 ton, tj. 14,8%, mleka w proszku – o 227,1 ton, tj. 3,3% oraz serów twardych – o 814,4 ton, tj. 13,9%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 44

POWIĄZANE

Rekrutacja uczestników największej cyklicznej konferencji branży mleczarskiej w ...

Warszawa, 27 kwietnia 2017 r. – Wg danych pochodzących z Panelu Gospodarstw Domo...

Minione 12 miesięcy były dla Spółdzielczej Mleczarni Spomlek czasem wytężonej pr...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę