aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 5 do 10 XI 2001 r.

15 listopada 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,69
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,93 1,50 1,71
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 1,53 1,71
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,74 0,47 0,60
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,72 0,90
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,90 1,12
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  13,38 6,20 9,48
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  9,47 7,70 8,44
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,29 1,04 1,19
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,96 1,10
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,90 1,16
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 0,93 1,59
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 7,30 8,30
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,00 11,85
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  13,91 10,86 13,15
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 9,00 11,83
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  13,00 11,36 12,19
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,87 0,95
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,18 0,70 0,95
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,35 0,86 1,15
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,27
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,23 0,68 0,98
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,23 0,93 1,02
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak  1,23 1,20 1,22
twaróg półtłusty formowany zł /kg  8,35 6,09 6,88
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,31 6,85 7,05
twaróg półtłusty konfekcjonowany zł /kg  7,21 6,59 6,81
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,60 6,26 7,11

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 90 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton) 1 390,2 24
mleko w proszku (>100 ton) 7 308,3 18
sery twarde (>50 ton) 5 699,7 18

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano spadek zapasów masła o 38,9 ton, tj. 2,7%. Na przestrzeni tygodnia zanotowano wzrost zapasów: mleka w proszku – o 696,5 ton, tj. 10,5% i serów twardych – o 1 521,8 ton, tj. 36,4%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 41

POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę