FRESKOVITA nominowana do Oskara

29 marca 2006

Linia Freskovita, produkowana przez SM Mlekovita – lidera polskiego rynku mleczarskiego, zdobyła tytuł Produktu Miesiąca i otrzymała nominację do Oskara FMCG w konkursie zorganizowanym przez Magazyn „Życie Handlowe”.

Tytuł Produktu Miesiąca i nominację do Oskara Magazyn ogłosił w najnowszym numerze. Wyróżnienie przyznano Freskovicie w kategorii Jogurty Pitne. Wysoko ocenione zostały walory handlowe jogurtów z tej serii – średnia nota, jaką otrzymała FRESKOVITA od jurorów była bardzo wysoka: 17,9 punktu. Najnowsza marka Mlekovity to najdynamiczniej rozwijająca się grupa produktów, która nie tylko poprawia ogólny stan zdrowia i wzmacnia odporność organizmu, ale również zapewnia wygodę użytkowania, dzięki poręcznej kartonowej butelce, która doskonale mieści się w torebce lub plecaku.

Jogurty z linii FRESKOVITA wzbogacone są w żywe kultury bakterii probiotycznych: Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus, które posiadają właściwości prozdrowotne i przy regularnym spożywaniu tych produktów poprawiają ogólny stan zdrowia człowieka i wywierają korzystny wpływ na organizm człowieka poprzez zapewnienie właściwej równowagi mikroflory zasiedlającej układ pokarmowy.

Posiadają łagodny kwaśny smak, który pobudza wydzielanie śliny, a także enzymów trawiennych w żołądku i trzustce oraz przyspiesza pracę jelit, wzmacniają odporność organizmu- szczególnie zalecane po kuracji antybiotykowej i  stresie,  zawierają pełnowartościowe łatwo strawne białko oraz cenne, niezbędne dla organizmu człowieka wolne aminokwasy uwolnione w procesie fermentacji. Są  źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, fosforu zmniejszając możliwość wystąpienia osteoporozy,  ułatwiają też wchłanianie żelaza. Poprawiają pracę jelit i wydzielanie soków trawiennych, przez co regulują pracę przewodu pokarmowego, zapewniając prawidłowe trawienie pokarmu. Dzięki dodanym mikroorganizmom przyczyniają się do dodatkowej biosyntezy ważnych  dla organizmu człowieka witamin z grupy B. Posiadają właściwości antybakteryjne, ponieważ hamują wzrost i aktywność bakterii  chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym. Hamują rozwój niektórych nowotworów,  obniżają poziom cholesterolu we krwi oraz zmniejszają objawy nietolerancji laktozy poprzez jej rozkład.  Nie zawierają konserwantów, ani innych substancji szkodliwych dla zdrowia. Jogurty FRESKOVITA obecnie dostępne są w dwóch smakach: naturalnym i truskawkowym.

Oprócz jogurtów w skład linii FRESKOVITA wchodzą także posiadające wysokie walory smakowe i odżywcze kefiry, maślanki i mleko świeże. Wysoką jakość markowych produktów udaje się zachować dzięki wykorzystaniu innowacyjnych rozwiązań w zakresie produkcji.
Tytuły Oskary FMCG przyznaje Magazyn „Życie Handlowe”. Jest to konkurs otwarty dla wszystkich producentów i dystrybutorów, obecnych na rynku polskim.


POWIĄZANE

Skup mleka w UE w październiku 2016 roku spadł o 3,6% w porównaniu z październik...

Agencja Rynku Rolnego przypomina, że do 14 lutego 2017 można składać wnioski o p...

Kobiety zrzeszone w stowarzyszeniu pracownic sektora mleczarskiego z hiszpańskie...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę