OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Mlekovita-Jogurty DAREK z dodatkiem witamin

24 marca 2009

Produkowane z najwyższej jakości mleka, są niezwykle ważnym składnikiem diety gdyż zawierają żywe kultury bakterii jogurtowych, dodatek witamin  A i D3, stanowią  cenne źródło białka oraz wapnia. Wapń jest budulcem kości i zębów, dlatego  tak istotna jest jego odpowiednia ilość w diecie, szczególnie  w procesie kształtowania się tkanki kostnej u dzieci i młodzieży, gdy kości rosną i stają się twardsze. Wzbogacone w witaminy A i D3, mają dodatkowo dobroczynne działanie. Witaminy sprzyjają regeneracji komórek, łagodzą stany zapalne skóry.  Witamina A jest stymulatorem wzrostu i rozwoju młodego organizmu oraz pełni ważną funkcję w procesie widzenia. Witamina D3 natomiast pobudza wchłanianie wapnia i fosforu oraz zapobiega wydalaniu się tych pierwiastków z organizmu. Aby organizm mógł lepiej wchłaniać witaminy zastosowano zwiększoną zawartość tłuszczu.  Do wyboru  cztery smaki szczególnie lubiane  przez dzieci: bananowy, toffi, czekoladowy, malinowy.

                                


POWIĄZANE

Spółdzielnia Mleczarska Ryki, jeden z wiodących producentów serów dojrzewających...

Przyspieszone tempo wdrażania regulacji CSRD (Corporate Sustainability Reporting...

Małgorzata Cebelińska, Wiceprezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol, wzię...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę