A_TSW_2026_950

Dobry rok dla producentów cukru

28 września 2004

Zapowiada się dobry rok dla producentów cukru. Według wyliczeń Międzynarodowej Organizacji Cukru: ISO, w tym sezonie zwiększy się światowy deficyt cukru.

To może być najlepszy okres od 10lat-mówią analitycy tego rynku. Dysproporcja między produkcją a zapotrzebowaniem zwiększy się w tym roku do prawie trzech milionów ton. Oznacza to, że cukrowanie będą mogły z łatwością sprzedać to, co wyprodukują.

ISO prognozuje wzrost produkcji między innymi w Chinach i Australii.


POWIĄZANE

W 2024 r. w Polsce było niecałe 25 tys. ekologicznych producentów żywności, co o...

Ochrona ziemniaka od A do Z. Co proponuje plantatorom INNVIGO? Ze względu na war...

Zawartość boru w glebach jest bardzo niska. Ponad 80% powierzchni gruntów ornych...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę