Ptak_Waw_CTR_2024

Ceny - wieprzowina

13 marca 2007
Na rynku mięsa już widać przedświąteczne podwyżki, ale szaleństwa nie ma i raczej nie będzie. Najwyraźniej podrożały półtusze wieprzowe. W ciągu tygodnia to skok średnio o 15 – 20 groszy za kilogram.

Dziś pełne półtusze w klasie E kosztują 5 złotych 10 groszy. Więcej kosztuje też schab. Importowany z Belgii zdrożał do 13 złotych 70 groszy za kilogram. Za naszą zachodnią granicą również podwyżki. Jak prognozują maklerzy – w najbliższym czasie mogą pojawić się problemy z wystarczającą ilością surowca, ale nie powinno się to znacząco przekładać na ceny.

Tymczasem eksport nadal kuleje. Trudno mówić nawet o cenach najtańszych elementów. Jeśli tylko znajdzie się klient ma szanse negocjować bardzo korzystne transakcje.

POWIĄZANE

Z listu, który wpłyną do naszej redakcji ppr.pl dowiadujemy się, że epidemia cho...

ARiMR informuje o wydłużeniu okresu na uzyskanie certyfikatu QAFP lub QMP ułatwi...

27 czerwca 2024 r. ruszy nabór wniosków na inwestycje zapobiegające rozprzestrze...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę