Biogaz_III Forum 2025

Hiszpańscy producenci wieprzowiny bezkonkurencyjni

28 października 2004

Hiszpańscy producenci wieprzowiny stają się bezkonkurencyjni w Europie. Średnia wielkość zakładanych w Hiszpanii świńskich ferm to 2,5 tysiąca macior.

W większości są one zintegrowane z zakładami mięsnymi. Ponieważ tak dużych ferm nie można zakładać w większości krajów Unii koszty produkcji należą do jednych najniższych w Europie.


POWIĄZANE

Koszty pasz białkowych rosną drastycznie; nie bez powodu coraz więcej hodowców p...

Rolnictwo i dzika przyroda – jak pogodzić hodowlę z obecnością drapieżników? Hod...

Państwa członkowskie UE zatwierdzają zaktualizowany Kodeks zielonego etykietowan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę