cts_ptak_10317

Informacja Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie eksportu produktów mięsnych na rynek Hongkongu

19 listopada 2007
9 listopada br. Departament Higieny Żywności i Środowiska w Hongkongu poinformował, że służby weterynaryjne Hongkongu podjęły decyzję o zezwoleniu na eksport na tamtejszy rynek produktów z mięsa wołowego, wieprzowego, baraniego i koziego.

Od dnia 23 listopada 2007 r., przy wysyłce produktów mięsnych poddanych obróbce termicznej lub zabiegom konserwującym, będzie obowiązywało świadectwo zdrowia zamieszczone na stronie Głównego Inspektoratu Weterynarii


POWIĄZANE

Chiny i Chile tymczasowo zawiesiły import wołowiny i drobiu z Brazylii w związku...

Od 18 marca rolnicy, którzy ponieśli straty w wyniku wystąpienia afrykańskiego p...

W Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi został przygotowywany projekt rozporządz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę