Regulacje rynku baraniny w ramach Wspólnej Polityki Rolnej

5 kwietnia 2004
Pierwsze regulacje unijne dotyczące rynku mięsa baraniego powstały w kwietniu 1978 roku.

Szczegółowe uregulowania wprowadzono Rozporządzeniami Rady nr 3013/89 oraz 2467/98. Przewidywały one wypłaty okresowych premii, limitowanie rocznych premii za maciorki owcze oraz wprowadzanie dotacji do prywatnego przechowywania mięsa.

Od 1 stycznia 2002 roku, zgodnie z Rozporządzeniem Rady nr 2529/2001, wprowadzono zryczałtowaną premię dla hodowców owiec i kóz.

POWIĄZANE

W odpowiedzi na wniosek Zarządu KRIR dotyczący uproszczenia wniosków o przyznani...

Szacunkowe spożycie wołowiny jest w Polsce kilkukrotnie mniejsze niż średnia uni...

Zarząd Krajowej Rady Izb Rolniczych popierając wniosek z IV Posiedzenia Rady do ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę