cts_ptak_10317

Regulacje rynku baraniny w ramach Wspólnej Polityki Rolnej

5 kwietnia 2004
Pierwsze regulacje unijne dotyczące rynku mięsa baraniego powstały w kwietniu 1978 roku.

Szczegółowe uregulowania wprowadzono Rozporządzeniami Rady nr 3013/89 oraz 2467/98. Przewidywały one wypłaty okresowych premii, limitowanie rocznych premii za maciorki owcze oraz wprowadzanie dotacji do prywatnego przechowywania mięsa.

Od 1 stycznia 2002 roku, zgodnie z Rozporządzeniem Rady nr 2529/2001, wprowadzono zryczałtowaną premię dla hodowców owiec i kóz.

POWIĄZANE

W świetle nadchodzącej, kolejnej już rundy rozmów handlowych z krajami Mercosur ...

Chiny i Chile tymczasowo zawiesiły import wołowiny i drobiu z Brazylii w związku...

Od 18 marca rolnicy, którzy ponieśli straty w wyniku wystąpienia afrykańskiego p...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę