Czekolada jest zdrowa

3 września 2012
Szwedzcy badacze z Instytutu Karolinska w Sztokholmie stwierdzili, że spożywanie czekolady zmniejsza ryzyko udaru mózgu - informuje IAR.
Okazuje się, że nie ma znaczenia czy jemy czekoladę ciemną czy jasną.


Badania którym poddano 37 tysięcy mężczyzn i kobiet wykazują, że wystarczy spożywanie tygodniowo dawki 60 gramów czekolady by zmniejszyć ryzyko udaru o 17 procent.



POWIĄZANE

Na świecie pizza serwowana jest z dodatkami, które są nie do przyjęcia i niszczą...

Tłusty czwartek to trudny dzień dla osób na dietach, zwłaszcza cukrzyków. Kiedy ...

Polski rynek kosmiczny szybko się rozwija. Rośnie też zapotrzebowanie na specjal...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę