Gotuj lokalnie

31 marca 2015

Znamy już wyniki organizowanego przez Fundacje Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej we współpracy  z Akademią Kulinarną Marcina Budynka II ogólnopolskiego konkursu  dla uczniów szkół gastronomicznych ,,Gotuj lokalnie’’.

Młodzież uczestnicząca w kulinarnych zmaganiach przygotowała w dwuosobowych zespołach dania, których w tym roku głównymi składnikami  były wieprzowina i kasza

Kulinarne zmagania zorganizowane w trakcie Targów EuroGastro  oceniali jurorzy:  Jerzy Pasikowski ,prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni, Joseph Seeletso, szef kuchni, Katarzyna Oponowicz , reprezentująca Związek Polskie Mięso, Artur Świerżewski , szef kuchni w hotelu Trylogia oraz Mirosław Karolczuk ,zastępca burmistrza Augustowa.

 Wyniki konkursu

 I miejsce - Marta Bińkowska- Zespół Szkół im Korpusu Ochrony Pogranicza w Szydłowcu i Jakub Kasiński - Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Limanowej

 II miejsce - Sylwia Furmanek - Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. S. Staszica w Bytowie i Karolina Konarska - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Kluczborku

 III miejsce - Milena Stępniak - Zespół Szkół Rolniczych CKU w Sochaczewie i Jolanta Swat - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. W. Witosa w Strzałkowie

Opracował: Obi oba


POWIĄZANE

Mały odłamek kosmicznych śmieci uszkodził Międzynarodową Stację Kosmiczną, a dwi...

Za pomocą dronów o rozmiarach owadów naukowcom japońskim udało się zapylić lilie...

145 kilogramów żywności wartej 360 euro wyrzuca średnio co roku rodzina we Włosz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę