Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Gotuj lokalnie

31 marca 2015

Znamy już wyniki organizowanego przez Fundacje Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej we współpracy  z Akademią Kulinarną Marcina Budynka II ogólnopolskiego konkursu  dla uczniów szkół gastronomicznych ,,Gotuj lokalnie’’.

Młodzież uczestnicząca w kulinarnych zmaganiach przygotowała w dwuosobowych zespołach dania, których w tym roku głównymi składnikami  były wieprzowina i kasza

Kulinarne zmagania zorganizowane w trakcie Targów EuroGastro  oceniali jurorzy:  Jerzy Pasikowski ,prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni, Joseph Seeletso, szef kuchni, Katarzyna Oponowicz , reprezentująca Związek Polskie Mięso, Artur Świerżewski , szef kuchni w hotelu Trylogia oraz Mirosław Karolczuk ,zastępca burmistrza Augustowa.

 Wyniki konkursu

 I miejsce - Marta Bińkowska- Zespół Szkół im Korpusu Ochrony Pogranicza w Szydłowcu i Jakub Kasiński - Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Limanowej

 II miejsce - Sylwia Furmanek - Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. S. Staszica w Bytowie i Karolina Konarska - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Kluczborku

 III miejsce - Milena Stępniak - Zespół Szkół Rolniczych CKU w Sochaczewie i Jolanta Swat - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. W. Witosa w Strzałkowie

Opracował: Obi oba


POWIĄZANE

Koncern Nestle poinformował, że opracował nową technologię, która pozwala na ogr...

Trzydziesta rocznica otwarcia White Hell, czyli najbardziej ekstremalnego ośrodk...

Indyk jako jeden z nielicznych gatunków zwierząt został udomowiony przez rdzenny...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę