Miód i cytryna

16 października 2009
Boli cię gardło i jesteś przeziębiony - jedz miód z cytryną. Tak radziły i radzą nasze babcie. A jaka jest prawda? Cytryna rzeczywiście obok pietruszki i innych warzyw jest naturalnym źródłem witaminy C, która ma działanie uodparniające. Miód z kolei łagodzi ból gardła.

Sok z cytryny, oprócz tego ze skrapla się nim ryby i ciasto, przyprawia surówki może, jak się okazuje, przynieść także ulgę w reumatyzmie. Cytryna pobudza również wątrobę do wydalania z organizmu substancji toksycznych. A ponadto dostarcza niewiele kalorii.



POWIĄZANE

Mały odłamek kosmicznych śmieci uszkodził Międzynarodową Stację Kosmiczną, a dwi...

Za pomocą dronów o rozmiarach owadów naukowcom japońskim udało się zapylić lilie...

145 kilogramów żywności wartej 360 euro wyrzuca średnio co roku rodzina we Włosz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę