OPOLAGRA_2025

Bezpieczeństwo żywności na co dzień

6 października 2006

W dniach 5 – 6 października w hotelu Novotel Centrum w Warszawie odbywa się konferencja pt. ,,Bezpieczeństwo żywności na co dzień - teoria i praktyka ‘’. Jest to pierwsze seminarium poświęcone merytoryce kontroli Inspekcji Weterynaryjnej w zakładach , z a aktywnym udziałem uczestników. Uczestnicy zorganizowanej przez Top Consulting i dwutygodnik Agro Trendy konferencji spotkają się z przedstawicielami służb weterynaryjnych, którzy nie tylko uczestniczą w tworzeniu przepisów weterynaryjnych, lecz także znają ich stronę praktyczną.

Prowadzone przez Inspekcje Weterynaryjną kontrole w zakładach ( rzeźniach, zakładach rozbioru, mleczarniach, zakładach przetwórczych) pokazują , że interpretacja części przepisów bywa dla kierownictwa zakładów trudna, co skutkuje niewłaściwym postępowaniem. Pojawiają się problemy z podjęciem decyzji, jak postępować , by nie złamać , spełnić wymagania bo od prawidłowej interpretacji przepisów zależy przecież przyszłość firmy.


POWIĄZANE

Pan Grzegorz Jedamski (rolnik-emeryt) nie ustaje w swoich wysiłkach i walczy o r...

Zgodnie z prognozą USDA (U.S. Department of Agriculture) z 12 maja br. światowa ...

Eksperci Bayer przedstawiają najnowsze technologie w uprawie rzepaku oraz sposob...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę