Biogaz_III Forum 2025

Ceny żywności w 2012 roku wzrosły o 3,3 proc. Naprawdę?

5 stycznia 2016
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej ocenia, że ceny detaliczne żywności wzrosły w 2012 roku o 3,3 proc.
"Stabilizacji cen skupu podstawowych surowców rolniczych w 2012 r. towarzyszył umiarkowany wzrost cen detalicznych żywności (o 3,3 proc.), która jednak realnie zdrożała, bowiem inflacja wyniosła 2,7 proc. Co gorsza wzrost cen detalicznych żywności wyprzedzał także wzrost wynagrodzeń w sektorze przedsiębiorstw, które wg nieostatecznych danych nominalnie utrzymały się na poziomie grudnia roku poprzedniego, a realnie zmalały o 2,5 proc." - napisano w comiesięcznym raporcie Instytutu.



POWIĄZANE

Zasuszenie to nie wakacje od pracy utwierdzonej w komórkach nabłonka wymienia; t...

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę