aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

"Gazeta Wyborcza": koszerne made in Poland

6 maja 2015
Pierniki, herbaty, dżemy, lody, serki wiejskie, kapusta, a nawet piwo z certyfikatem koszerności stają się coraz większą szansą na eksport dla polskich firm - informuje "Gazeta Wyborcza".

Jeszcze 10 lat temu nie było prawie żadnej polskiej firmy, która by produkowała taką żywność – mówi naczelny rabin Polski Michael Schudrich. A teraz coraz więcej prosi mnie o certyfikat koszerności, z każdym rokiem ten rynek się rozwija - relacjonuje.

 

Jak dodaje Schudrich, zdecydowana większość produkowanej u nas żywności koszernej idzie na eksport – przede wszystkim do Izraela. (PAP)

 


POWIĄZANE

Projektowanie ogrodów to piękna pasja, a jednocześnie cenna umiejętność. Pozwala...

Jak na razie, jedynym dokumentem pod którym podpisała się strona rządowa są usta...

Parlament UE przyjął nowe przepisy, które sprawią, że opakowania staną się bardz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę