Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Gęsina - jesienny rarytas na biesiadnym stole

24 października 2012
,,Gęsina – jesienny rarytas na biesiadnym stole” to tytuł warsztatów kulinarnych  organizowanych w dniach 25-26 października 2012 r.  w Sypniewie w województwie kujawsko – pomorskim przez Krajową  Sieć Obszarów Wiejskich przy współpracy z LGD – Stowarzyszeniem Nasza Krajna .
Warsztaty skierowane są przede wszystkim do właścicieli gospodarstw agroturystycznych, którzy chcieliby poszerzyć swoją ofertę o tradycyjne potrawy z gęsiny, będące specjalnością nie tylko regionu Krajny, ale i całego regionu Kujaw i Pomorza, osób prowadzących ośrodki wczasowe, zajmujących się drobną wytwórczością oraz planujących otworzyć działalność gospodarczą, związaną z powyższymi branżami.
Nabór uczestników  warsztatów prowadzony jest przez LGD - Stowarzyszenie Nasza Krajna, będące organizatorem projektu.


POWIĄZANE

W Polsce nie brakuje żyznych gleb, pracowitych rąk i pokoleń doświadczenia. Brak...

Bruksela znów zawiodła rolników. Najnowsze porozumienie handlowe między Unią Eur...

Niedawno zawarte porozumienie handlowe między UE a USA wywołało krytykę ze stron...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę