OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Główne gatunki mięs potaniały

5 stycznia 2016
W ciągu roku mięso wieprzowe potaniało o 4,7 proc., mięso wołowe o 6,0 proc., zaś drób o 6,1 proc. - wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej (ZSRIR) Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

zmiana od (w proc.)
20.04.2014 13.04.2014 21.04.2013
wieprzowina
(zł/t) 6.511 -0,1 -4,7
bydło
(zł/kg) 11,61 -0,4 -6,0
kurczęta
(zł/kg) 3,64 0,5 -6,1
jaja spożywcze
(zł/100 szt.) 32,70 0,3 -3,8
odtł. mleko
(zł/100 kg) 1.266 -1,3 8,7
pszenica
(zł/t) 808 3,5 -19,1
żyto
(zł/t) 613 -0,8 -14,8
jęczmień
(zł/t) 777 0,1 -7,6
mąka detal.
(zł/t) 1.317 1,6 -18,3
mąka
piekarnicza 1.024 -1,5 -22,1
(zł/t)
olej rzepak. 3.209 -2,8 -19,6
(zł/t)




POWIĄZANE

W gospodarstwach rolnych oraz na terenach zakładów przetwórczych i produkcyjnych...

Wśród wielu gatunków kwiatów szczególnie popularne są róże wielkokwiatowe, zachw...

Po prawie 100 dniach podróżowania po kraju i bezpośrednich spotkań z setkami rol...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę