OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Jak nie zachorować jesienią

5 stycznia 2016
Odpowiednia dieta może nas uchronić przed jesiennym przeziębieniem. Dietetycy przekonują, że zmiana naszych nawyków żywieniowych może poprawić naszą odporność, a tym samym uchronić przed chorobą - przekonuje Informacyjna Agencja Radiowa.
Dietetyk Karolina Biedrzycka podkreśla, że o tej porze roku w naszym jadłospisie powinno pojawić się więcej produktów zawierających witaminę C. Jedzenie regularne powoduje, że organizm nie czuje się wyczerpany, a tym samym nie spada odporność. Powinnniśmy jeść też więcej owoców i warzyw. Dodatek czosnku lub miodu także powinien pozytywnie wpłynąć na podniesienie naszej odporności.



POWIĄZANE

Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych wzięła udział w webinarium zor...

Dieta sportowca – nieocenione wsparcie dla aktywnych dzieci - mleko jako kluczow...

W ciągu pierwszych 100 dni administracji Trumpa sekretarz rolnictwa USA Brooke R...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę