A_TSW_2026_950

Japończycy jedzą mniej wołowiny

25 maja 2011
Jak podała FAMMU/FAPA, w marcu spożycie wołowiny w Japonii było o 11 proc. mniejsze niż przed rokiem. Konsumpcja mięsa pochodzącego z importu ukształtowała się na poziomie 39,4 tys. ton, tj. 14 proc. niższym niż w marcu 2010 roku.
To tylko o 2 proc. mniej w stosunku do średniej z ostatnich pięciu lat.



POWIĄZANE

W porozumieniu z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW) Bank Gospodarstwa...

Bruksela, 10 grudnia 2025 r. – Europejscy rolnicy, spółdzielnie, przetwórcy żywn...

Waszyngton, D.C., 10 grudnia 2025 r. – Sekretarz Rolnictwa USA Brooke L. Rollins...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę