A_BIO_AGRO_950

KSC na cukrowej mapie Europy

15 listopada 2006

Krajowa Spółka Cukrowa S. A. z roczną produkcją na poziomie 800 tysięcy ton cukru (2005/2006) posiada obecnie największy bo prawie 40 % udział w produkcji cukru. Polski Cukier w swoich działaniach handlowych koncentruje się głównie na rynku krajowym ( około, 70 produkcji spółki).

Natomiast pod względem wielkości produkcji KSC znajduje się na 8 miejscu w Unii Europejskiej z udziałem w unijnym rynku cukru na poziomie około 4 %.

Polski Cukier znajduje się też niezłej sytuacji finansowej bowiem spłacono już prawie całość przejętego w wyniku inkorporacji zadłużenia. Bieżący wynik netto to około 700 mln złotych. Natomiast płynność mierzona wartością kapitału pracującego netto osiągnęła ponad 400 mln złotych.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę