biogaz_09_2025

Maszyna do robienia chińskich zupek

21 maja 2011
Linia produkcyjna, z której schodzą popularne na całym świecie kluski, potrafi wytworzyć nawet 230 tysięcy opakowań zupek w czasie 8-godzinnej zmiany. Wystarczy do tego 7 osób obsługi. Maszynerię sprzedaje chińska firma Bullex, a odbiorcy znajdują się w Azji, Europie i Ameryce.

Potrzebne są też składniki: mąka pszenna, sól, woda i kansui, czyli mieszanina sodu, węglanu potasu i fosforanów. Z pulpy tworzy się 30-metrowe nitki, które sa gotowane przez minutę w temperaturze 100 stopni Celsjusza, składane w kosteczkę i podsmażane przez chwilę w temperaturze 200 stopni.


Pozostaje zapakować kluski do folii razem z paczką smakową i już gotowe danie wędruje do sklepów, gdzie czekają głodni klienci.



POWIĄZANE

Coraz większą popularność zyskują nowoczesne produkty na bazie naturalnych skład...

Sens dokonującej się na naszych oczach rewolucji internetowej da się lepiej zroz...

Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych wyraża pełne poparcie dla stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę