A_BIO_AGRO_950

Maszyna do robienia chińskich zupek

21 maja 2011
Linia produkcyjna, z której schodzą popularne na całym świecie kluski, potrafi wytworzyć nawet 230 tysięcy opakowań zupek w czasie 8-godzinnej zmiany. Wystarczy do tego 7 osób obsługi. Maszynerię sprzedaje chińska firma Bullex, a odbiorcy znajdują się w Azji, Europie i Ameryce.

Potrzebne są też składniki: mąka pszenna, sól, woda i kansui, czyli mieszanina sodu, węglanu potasu i fosforanów. Z pulpy tworzy się 30-metrowe nitki, które sa gotowane przez minutę w temperaturze 100 stopni Celsjusza, składane w kosteczkę i podsmażane przez chwilę w temperaturze 200 stopni.


Pozostaje zapakować kluski do folii razem z paczką smakową i już gotowe danie wędruje do sklepów, gdzie czekają głodni klienci.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę