A_BIO_AGRO_950

Niższe pogłowie bydła w Hiszpanii

5 stycznia 2016
Jak podała FAMMU/FAPA, w minionym roku zanotowano dalszy, 3 proc. spadek pogłowia bydła w Hiszpanii. Trend ten jest kontynuowany od kilku lat.
Obecnie stado żywca wołowego w Hiszpanii liczy 160776 sztuk, co oznacza, że jest o 5000 sztuk mniejsze niż w 2010 roku. Najwięcej farm bydła w Hiszpanii zlokalizowanych jest w regionach Galicja, Kastylia i Leon oraz w Asturii. Biorąc pod uwagę liczbę zwierząt, największym regionem produkcyjnym bydła jest region Kastylia i Leon.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę