aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Papryka na raka

15 stycznia 2007

Kapsaicyna, składnik odpowiedzialny za pikantny smak papryki, niszczy komórki nowotworowe - udowodnili naukowcy z Nottingham University w Wielkiej Brytanii. Pobudza komórki nowotworu do samozniszczenia. Podobnie jak spokrewnione z nią związki - wanilloidy. Hamują one rozwój komórek raka.


POWIĄZANE

Pelican Casino - Twoja przystań pełna emocji i korzyści Szukasz miejsca, gdzie m...

W odpowiedzi na pismo Zarządu Krajowej Rady Izb Rolniczych w sprawie zwrotu poda...

Do sądów w I kw. br. trafiło 21 tys. pozwów rozwodowych. Wzrost rdr. wynosi blis...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę